Alimente Yin si Yang. Cand sa mananci “rece”, cand sa mananci “cald”!
Alimente neutre
Alimentele neutre nu sunt nici yin, nici yang si sunt perfecte pentru toate tipurile de constitutie. printre ele se numara:
– carne, fructe de mare, lactate: scoici, peste, rata, porc, lapte de vaca
– condimente/bauturi: miere, lemn dulce, zahar brut, ulei de ananas, sofran
– cereal/seminte: orez alb, soia galbena, fasole rosie, seminte de floarea soarelui, arahide
– fructe: goji, fructe de padure, masline, lamiae, smochine, struguri
– legume: varza chinezeasca, cartofi, ciuperci albe, ciuperci brune, morcovi, porumb.
Cum echilibrezi yin si yang?
Specialistii in medicina traditionala chineza spun ca trebuie sa echilibrezi intotdeauna dieta yin si yang. De exemplu, dupa o masa “fierbinte” cu orez, trebuie sa “stingi focul” cu un ceai verde racoritor. In general, alimentele dulci, deserturile, sunt considerate “fierbinti”. Alimentele amare absorb “caldura”. Alimentele acre sunt considerante astringente, iar alimentele condimentate sunt “fierbinti”. Alimentele sarate ajuta la retentia de fluide in corp.
Nu rata nici: Dieta cu orez. Scapi de sase kg in doar trei saptamani
Cum sa-ti faci ceaiul yin si yang
Iata cum sa faci propriul ceai yin si yang. Pentru a-l prepara ai nevoie de 4 curmale chinezesti, ½ ceasca de goji, 500 ml apa fierbinte. Lasa ingredientele la infuzat in apa fierbinte timp de 20-30 de minute. Strecoara si bucura-te de gust!
Acest ceai este bun si pentru femeile care doresc sa isi regleze procesul hormonal. Atentie, insa, daca acesta este obiectivul tau bea acest ceai numai inainte si dupa perioada menstruala, nicioadata in timpul acesteia.
Sursa: asianfoodnetwork.com
Foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2