Mănâncă gras şi slăbeşte
Pare o contradicţie de termeni însă lucrurile chiar aşa se prezintă. Când consumi alimente care au şi grăsimi, ai tendinţa de a te simţi sătul mult mai rapid decât atunci când apelezi la produse fără grăsimi. Iar asta se traduce atât printr-o cantitate de alimente mult mai mică, cât şi că nu vei fi tentat mai târziu să iei o gustărică. Unele studii au indicat că anumite grăsimi te ajută să rămâi zvelt: spre exemplu o cercetare realizată de Universitatea Harvard a descoperit că persoanele care mănâncă nuci, alune regulat iau mai puţine kilograme într-o perioadă de 4 ani decât persoanele care n-o fac. În plus, alimentele care au etichete de „grăsimi reduse”, „fără grăsimi” pot conţine mai multe calorii decât produsele normale întrucât grăsimea a fost înlocuită cu zahăr şi alte elemente asemănătoare care nu au nici o valoarea nutriţională.