Grăsimile care pot fi consumate cu moderaţie într-o alimentaţie sănătoasă
Grăsimi saturate
Se găsesc în carne şi în produsele lactate precum caşcaval, unt şi lapte. În ultimii 10 ani am fost sfătuiţi să mâncăm cât mai puţine grăsimi saturate pentru că ridică nivelul colesterolului rău şi, astfel, creşte riscul unui atac de cord. Însă, cercetătorii au început să-şi schimbe părerile. În mai multe studii publicate în 2010 în Jurnalul American de nutriţie, oamenii de ştiinţă n-au putut să stabilească o legătură directă între consumul de grăsime saturată şi bolile de inimă. Ba chiar unii dintre cercetători îi sfătuiesc pe oameni că un mix de grăsimi îi ajută să evite carbohidraţii rafinaţi. Asiguraţi-vă că majoritatea grăsimilor din alimentaţie sunt nesaturate.
Grăsimile rele care trebuie excluse dacă vrei o alimentaţie sănătoasă
Grăsimi trans
Se găsesc în mâncărurile prăjite, în fast-food şi în gustările precum biscuiţii şi deserturile.
Grăsimile trans au căpătat o reputaţie proastă când s-a descoperit că sunt periculoase pentru organism, găsindu-se în alimentele prăjite la restaurante în ulei hidrogenat. (Grăsimile trans se pot găsi în mod natural, însă în cantităţi reduse, şi în alte alimente). Cercetările au descoperit că grăsimile trans cresc LDL –ul (colesterolul rău) şi scad HDL-ul (colesterolul bun), iar această combinaţie sporeşte riscul apariţiei bolilor de inimă şi ale atacului de cord. Experţii în nutriţie sunt de acord că orice persoană responsabilă trebuie să evite consumul de grăsimi trans pentru a avea o viaţă sănătoasă.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!