Grăsimile bune dintr-o alimentaţie sănătoasă
Grăsimile mononesaturate
Acestea se găsesc în alimentele precum nuci, alune, avocado, ulei de măsline, ulei de canola şi carne de pui. Grăsimile mononesaturate reduc nivelul colesterolului şi, astfel, scad riscul dezvoltării bolilor de inimă. Iar un studiu publicat in Jurnalul Asociaţiei Medicilor din SUA, a arătat că înlocuirea dietei bogate în carbohidraţi cu una bogată în grăsimi mononesaturate poate reduce atât nivelul colesterolului şi al bolilor de inimă cât şi al tensiunii arteriale.
Grăsimile polinesaturate
Acestea se găsesc în peştii graşi precum somon şi macrou şi în uleiul de soia. Şi aceste grăsimi reduc nivelul colesterolului şi scad riscul dezvoltării bolilor de inimă. Una dintre grăsimile din această categorie este omega 3, care se găseşte în peşte, nu trebuie confundată cu omega 6 care se găseşte în carne şi ulei de măsline.