Intarirea imunitatii natural, ca pe vremea bunicii
Cel mai bine ar fi sa ne procuram din timp fructe si legume proaspete pe care sa le administram ca atare sau sa ni le pregatim noi pe timp de iarna. De exemplu, eu mi-am cules si uscat diverse plante pentru ceai (tei, musetel, coada soricelului, sunatoare, galbenele, menta)… Sa nu credeti ca am fost special pentru a le culege… Dar in calatoriile sau iesirile la aer curat gaseam asemenea plante si imi culegeam singura. Si tin sa va spun ca sunt mult mai aromate ca cele din plicurile de ceai… Si catina, si afinele le-am gasit prin locurile unde am calatorit si mi-am facut un preparat cu miere in borcanele pe care le pastrez la frigider si ii dau fetitei mele pe timp de iarna. Sunt minunate si pline de vitamine!
Mi-am mai cules muguri de pin care sunt buni in caz de tuse neproductiva, pentru expectoratie. Dar trebuie avuta multa grija cu ei, deoarece au si un puternic efect diuretic si pot duce la deshidratarea organismului copilului. In supica pe care i-o fac si i-o dau zilnic la amiaza fetitei mele, am pus de la inceput ceapa deoarece contine vitamina C, dar si telina si radacina sau frunze de patrunjel. Patrunjelul are foarte multa vitamina C si este nelipsit din mancarea pe care i-o prepar fetitei mele.
Am citit ca usturoiul nu este recomandat pana la varsta de 3 ani, asa ca mai astept si atunci ii voi da usturoi care este foarte bun si ajuta in lupta impotriva bolilor si a racelii. Este bun si in caz de paraziti intestinali, viermisori, atat de frecventi la copiii care pun mana peste tot. Cum se spune, este mai bine sa prevenim decat sa tratam, deoarece daca organismul este „dotat” cu toate armele necesare, boala nu are nici o sansa sa se instaleze.
Am ascultat sfaturile bunicii mele si m-am convins ca tot ce este natural este si sanatos, mai ales in zilele noastre cand nici legumele din piata nu mai sunt ce au fost.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!