Aliment controversat: 5 mituri despre ouă - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Aliment controversat: 5 mituri despre ouă

mituri despre ouă

Mitul #4: Ouăle îngraşă

Ouăle din zilele noastre conţin cu 20% mai puţine grăsimi, cu 13% mai puţine calorii şi cu 10% mai puţin colesterol ca în urmă cu 30 de ani.

Un studiu publicat anul trecut stabilea faptul că ouăle pot ajuta la scăderea în greutate. Astfel, voluntarele supraponderale care au participat la acest studiu au avut de ales pentru micul dejun între a mânca ouă sau un corn. Persoanele care au ales ouăle au consumat, în medie, mai puţine calorii în restul zilei. Motivul? Proteinele din ou oferă o senzaţie de saţietate mai mult timp.

Nu rata nici: 6 lucruri pe care nu le stiai despre oua. Ce “spune” culoarea galbenusului?

Mitul #5: Cantitatea maximă admisă de ouă este…

Nutruţioniştii britanici spun că oamenii pot consuma câte ouă doresc, atât timp cât au o dietă sănătoasă şi echilibrată. Nu există o limită superioară decât pentru persoanele în a căror familie s-au înregistrat cazuri frecvente de niveluri crescute ale colesterolului.

În ceea ce priveşte studiul canadian menţionat anterior, specialiştii spun că placa de aterom începe să se formeze oricum după vârsta de 40 de ani. În plus, cercetătorii canadieni nu au luat în considerare factori ce ţin de stilul de viaţă, precum sportul şi dieta alimentară.

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/08/2021