Shop
Ultimele 100 de articole

Afla cum sa traiesti pana la adanci batraneti

19 august 2011, , Vizualizări:

Ultimele cercetari arata ca n-ar fi tocmai greu sa te opresti din imbatranire. Trebuie doar sa ajungi la 90 de ani si inca de pe la 30 sa tii o dieta ca in Epoca de Piatra. Cel putin asa sustine Michael Rose, profesor de biologie evolutionista . Potrivit acestuia, trebuie excluse total din meniu cerealele si lactatele si adaugate fructele de mare, fructele, legumele si nucile.

 

 

Ca sa demonstreze ca ceea ce spune este adevarat, insusi profesorul urmeaza dieta. „Nu mai mananc orez, grau, porumb, trestie de zahar sau orice produs derivat din acestea. De asemenea nu mai mananc nimic ce provine din lapte. De doi ani am inceput aceasta dieta, iar rezultatele sunt incurajatoare”, a scris Rose intr-un articol publicat in revista New Scientist. El se bazeaza si pe datele statistice care spun ca persoanele ce au depasit 93 de ani nu par mai batrani, chiar daca au 99.

Profesorul Rose spune ca, la tinerete, organismul omului face fata schimbarilor de diete. Insa, odata cu inaintea in varsta, cea mai buna alimentatie este cea a omului cavernelor.

 

 

Totusi, ipoteza lui Rose este contrazisa. Profesorul Tom Kirkwood, de la Institutul de Sanatate si Geriatrie din cadrul Universitatii din Newcastle, Marea Britanie, crede ca nu exista nici o dovada solida in acest sens. „Nu trebuie sa iti faci false impresii ca la un moment dat vei stopa imbatranirea, fara sa te gandesti ca, totusi, la varste inaintate rata mortalitatii este destul de mare”. (sursa: Mail Online)

 

Foto: dreamstime.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax