9 aditivi alimentari de care ar trebui sa te feresti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

9 aditivi alimentari de care ar trebui sa te feresti

aditivi alimentari de care ar trebui sa te feresti
Credit foto: Depositphotos.com

6. BHA si BHT (E320)

Butilat hidroxianisol si butilat de hidroxitoluen, mai pe scurt BHA si BHT, sunt pe cat de greu de citit, pe atat de nesanatoase. Cele doua substante contribuie la pastrarea “vie” a culorilor si aromelor din alimente. Din pacate au efecte neurologice care pot conduce la tulburari de comportament si, de asemenea, pot genera cancer.

7. Nitrat de sodiu

Iata o alta substanta folosita pe post de conservant, colorant si aroma. Desi numele poate nu pare toxic, substanta este cancerigena. Odata ajunsa in sange ea poate cauza distrugerea organelor interne (ficat si pancreas). Daca vedeti o carne stralucitor de rosie, ocoliti-o, este clar ca a fost tratata cu nitrat de sodiu. Desi in Statele Unite, substanta a fost interzisa, procesatorii au avut in cele din urma castig de cauza, motivand ca nu au un alt produs pe care sa-l folseasca la conservarea alimentelor pe care le procesau.

Nitratul de sodiu poate fi gasit in hot-dog, bacon, sunca, peste afumat si mai toate tipurile de carne procesata.

Nu rata nici: Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari

8. Sulfit de sodiu (E221)

Este o substanta care se regaseste in vinurile varsate, insa mai poate fi intalnita si in alimentele procesate si fructele uscate. Persoanele sensibile la sulfit de sodiu se pot confrunta cu dureri de cap, tulburari de respiratie si iritatii. In cazurile extreme se poate ajunge la deces.

9. Dioxid de sulf (E220)

Aditivii pe baza de sulf sunt toxici, iar in Statele Unite au fost interzisi in tratarea fructelor si legumelor proaspete. Printre efectele adverse ale intrarii in contact cu aceste substante se numara tulburari respiratorii, astm, tensiune arteriala scazuta, soc anafilactic. De asemenea, dioxidul de sulf “ataca” si distruge vitaminele B1 si E din organism. Nu este recomandat copiilor si nici adultilor care sufera de conjunctivita, bronsita, emfizem, astm bronsic, boli cardiovasculare. Dioxidul de sulf poate fi gasit in bere, sucuri, fructe sucate, vin, otet, produse din cartofi.

Efectele consumului unor astfel de substante se vor vedea in timp, in cinci, poate in 10 ani. Desi va fi foarte greu sa le eliminam total din alimentatia noastra, macar sa incercam sa limitam ingerarea lor. Iar primul pas ar fi renuntarea la produsele procesate, indiferent de tipul lor.

Sursa: www.naturalnews.com, www.livestrong.com, articles.mercola.com.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/11/2022