8 obiceiuri nesanatoase care dauneaza inimii tale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 obiceiuri nesanatoase care dauneaza inimii tale

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 8 obiceiuri nesanatoase care dauneaza inimii tale

Cu totii ne dorim o inima sanatoasa. Insa nu toti facem si ceea ce trebuie pentru asta. Dovada stau statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit carora peste 17 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare, iar in 2030 se va ajunge la un numar de peste 23 de milioane de decese.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

1. Mananci carne rosie

E adevarat, carnea rosie este buna, insa trebuie consumata ocazional, nu regulat. Carnea rosie este bogata in grasimi saturate, iar studiile demonstreaza ca alimentele procesate (bacon, hot dog etc.) sporesc riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, dar si al cancerului colorectal. Ideal ar fi ca doar 10% din dieta ta zilnica sa fie de origine animala.

 

 

2. Nu-ti faci analizele regulat

O vizita la medic in fiecare an cel putin, iti asigura o viziune de ansamblu a starii tale de sanatate. Te poti considera sanatos tun doar daca ai toti indicatorii intre valorile normale, nu daca n-ai nici un simptom. Diabetul, bolile cardiovasculare, accidentul vascular te omoara fara sa-ti transmita inainte vreun mesaj. Tocmai de aceea au si primit denumirea de „criminalii muti”. In plus, odata cu inaintarea in varsta apar noi si noi factori la care trebuie sa te gandesti. Daca ai avut rezultate bune la 34 sau la 44 de ani, asta nu inseamna ca la 54 vei fi la fel. Mai ales daca nici nu ai un regim de viata sanatos.

 

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 19/07/2015