5. Alimente procesate
Alimentele procesate pe langa faptul ca sunt pline de chimicale (coloranti, conservanti etc.) nu au nici o valoare nutritionala corespunzatoare. Alimentele procesate pot fi cauzatoare de cancer si alte boli cronice.
6. Zahar
Zaharul slabeste sistemul imunitar, cauzeaza inflamatii, dezehilibreaza nivelul de insulin din organism. In plus, zaharul creeaza dependenta. Daca simti nevoia unui indulcitor, alege siropul de orez brun.
7. Grasimi trans
Grasimile trans sunt de doua ori mai periculoase pentru inima decat grasimile saturate. Evita sa cumperi alimentele pe a caror eticheta scrie: partial hidrogenat, frationat, hidrogenat. Foloseste uleiul de masline, uleiul de cocos, sau ghee (unt clarefiat).
8. Apa imbuteliata
Recipientele din plastic pot contine o multime de substante considerate cancerigene (DEHA sau BPA).
Imagine de Alexa de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2