-
Peste cu vin
Somonul cu merlot fac un cuplu perfect. Un studiu publicat in anul 2008 in Journal of Clinical Nutrition, a scos la iveala faptul ca omega-3 se absoarbe mult mai repede in organism in combinatie cu vinul. Polifenolii din vin sunt “vinovati” de acest lucru. Efectele sunt aceleasi si daca bei vinul la masa, si daca marinezi pestele in vin.
-
Ierburi, ulei de masline si carne
Rozmarinul, dar si alte ierburi aromatice contribuie la diminuarea productiei de compusi cu potential cancerigen la prepararea carnii la temperaturi inalte. De asemenea, marinarea carnii inainte de preparare in vin, ulei de masline extravirgin si ierburi aromate, reduce riscul formarii acestor compusi periculosi.
Combinatii periculoase
Iata si cateva combinatii alimentare pe care nu este recomandat sa le faci, daca vrei sa fii sanatos.
Lapte cu ceai
Adaugarea laptelui in ceai are ca efect inhibarea antioxidantilor continuti de ceai si slaba absorbtie a acestora in organism.
Lapte cu ciocolata
Laptele adaugat in ciocolata are ca efect reducerea absorbtiei flavonoidelor din cacao. Alege intotdeauna ciocolata neagra si evita ciocolata cu lapte.
Cafea cu vegetale
Daca la micul dejun ai optat pentru o portie de legume cu frunze verzi, terci de ovaz sau fasole, evita sa bei cafea. Aceasta accentueaza carenta de fier in organism.
Sursa: Care2.com
Citeste continuarea: 1 2