4. Fa supe
Orice aliment se poate transforma in supa. Supa de ceapa, supa de taitei, supa de linte, toate gustoase, hranitoare si sanatoase. Pentru un plus de savoare adauga ghimbir, ardei gras, citronella (iarba de lamaie/lemon grass), busuioc, coriandru, patrunjel.
5. Alege fructe congelate
Pentru a economisi banii cu fructele proaspete, opteaza pentru cele congelate. Sunt mai ieftine si au un termen de valabilitate mai mare.
6. Mese in familie sau cu prietenii
Chiar daca iti place foarte mult sa socializezi si sa iesi la restaurant, poate fi destul de scump. Pentru a reduce cheltuielile, aduna-ti prietenii si faceti “roata”. O data pe saptamana/luna, strangeti-va la cate unul acasa si fiecare aduce cate ceva de mancare, astfel incat toata lumea sa fie multumita si, ce e mai important, sa va distrati.
7. Atentie la gustari
E foarte tentat sa iti cumperi o punga de chipsuri pentru a-ti pacali foamea. Desi pare mai ieftin la prima vedere, te costa mai mult, pe termen lung. Daca simti nevoia unei gustari, incearca fructe si legume proaspete sau uscate.
In ceea ce priveste miscarea, poti renunta la abonamentul de la sala si/sau la mersul cu masina, iar din banii economisiti sa-ti cumperi o bicicleta sau un echipament de sport pentru acasa. De asemenea, mergi mai mult pe jos: viziteaza muzee, galerii de arta, parcuri.
Citeste continuarea: 1 2