7 fructe și legume pe care nu ar trebui să le cureți niciodată dacă ții la sănătatea intestinelor
5. Dovleacul
Coaja tuturor tipurilor de dovleci este comestibilă, dar unii pot fi, în mod realist, prea greu de mâncat. Cel mai bun mod de a consuma coaja este să o prăjesti sau să o faci la grătar. Dacă rețeta ta are nevoie de dovleac decojit, atunci poți să păstrezi cojile și să le coci la cuptor cu puțin ulei de măsline și sare de mare până când se rumenesc și devin crocante.
6. Morcovi
Te rugăm să nu mai cureti morcovii. Da, cojile pot fi ușor amare, dar arunca fibre plus o grămadă de nutrienți importanți. Doar clăteste-le sub apă, tăie orice pete de suprafață și sunt bune să le mânanci fie crude, fie fierte.
7. Castraveți
Dacă ai smuls vreodată un castravete, știi că singura parte care iese este coaja verde. Aproape întregul interior este apă. Fibrele și compușii benefici, cum ar fi clorofila, toate se adună în coaja, așa că nu o arunca. Dacă castravetele tau are semințe, încearca să le incluzi și pe ele. Sunt o altă sursă de fibre care sunt adesea aruncate.
GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata ar
Concluzie
Data viitoare când gătesti cina, păstreaza aceste coji și bucura-te de un plus de fibre. Dându-i produsului tau oportunitatea de a-și păstra coaja, iti vei face de asemenea tie o favoare.
Sursa: mindbodygreen.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2