7 combinatii alimentare delicioase si periculoase, care iti pot ruina sanatatea. Sigur le faci si tu! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

7 combinatii alimentare delicioase si periculoase, care iti pot ruina sanatatea. Sigur le faci si tu!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 7 combinatii alimentare delicioase si periculoase, care iti pot ruina sanatatea. Sigur le faci si tu!
combinatii alimente - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - breakfast-2649620_1920

Chiar si un copil stie ca nu este bine sa combini fasolea cu bauturile carbogozoase. Insa exista si alte combinatii alimentare ce pot afecta negativ sistemul digestiv sau chiar sa te imbolnaveasca. 

Iata ce combinatii intre alimente ar trebui sa eviti conform nutritionistilor. 

Sandwich + cafea

Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, un mic dejun rapid este cea mai buna solutie. Insa combinatia sandwich cu cascaval si cafea nu-ti face deloc bine chiar daca, teoretic, cascavalul are o multime de proprietati sanatoase. Carbohidratii simpli din paine impiedica digerarea corespunzatoare a calciului. In plus, daca adaugi si cafea instant atunci nu va exista niciun beneficiu pentru sanatate.

Pont: Daca iti plac sandwich-urile cu cascaval inlocuieste cafeaua cu ceai alb sau verde. 

Trebuie sa incerci aceste combinatii alimentare ciudate! Sigur nu stiai ca sunt asa bune!

Rosii + castraveti

Este o combinatie populara in salate. Insa studii recente au aratat ca rosiile si castravetii impreuna pot afecta biochimia corpului. Ceea ce duce la aparitia calcinarii si a inflamatiilor in organism, in vreme ce vitaminele continute de cele doua legume nu vor fi digerate corespunzator.

Pont: Mananca separat rosiile si castravetii. Spre exemplu, intr-o zi ai putea avea o salata cu rosii si alte legume, iar intr-o alta zi salata de castraveti.

Cartofi cu carne

Cine poate rezista unei fripturi cu o garnitura de cartofi? Din nefericire formeaza o combinatie alimentara grea. Amidonul din cartofi necesita fluide digestive alcaline, in vreme ce carnea are nevoie de fluide acide. Tocmai de aceea, dupa o asemenea masa, te poti alege cu arsuri, gaze, eructatie si multe altele.

Pont: Carnea ar trebui insotita de legume care nu contin amidon – broccoli, zucchini ori sparanghel. 

Paste + carne tocata

Este o combinatie la fel de nereusita precum cea dintre carne si cartofi. Glandele salivare produc ptialina si amilaza care transforma amidonul (din paste) in zaharuri simple. Cand acestia acopera proteina (carnea) creeaza o combinatie chimica periculoasa ce poate duce la diabet si boli cardiovasculare.

Pont: Este mai bine sa mananci paste simple cu sosuri de ierburi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/09/2024