Si daca tot ai facut “curatenie”, iata cu ce sa inlocuiesti alimentele daunatoare.
Proteine
Peste, carne slaba sau de pui sunt numai cateva sugestii de alimente pentru care ar trebui sa rezervi un loc in frigider.
In debara poti rezerva loc pentru nuci si seminte.
Salata si legume
Toate mesele din zi ar trebui sa contina legume. Cele mai colorate legume sunt o sursa importanta de fitonutrienti care reduc riscurile de boli cardiovasculare, cancer, diabet. Fa-ti un curcubeu in frigider.
Alternative la lactate
Poti inlocui laptele clasic cu laptele de cocos sau de migdale. Daca iti place branza, opteaza pentru branza feta din lapte de capra.
Ulei de masline sau de cocos
Uleiul de masline este ideal pentru salate. Nu este recomandat la gatit pentru ca are o toleranta foarte mica la temparaturi inalte si emana chimicale periculoase pentru corp. Pentru gatit este recomandat uleiul de cocos sau de avocado.
Faina de cocos, de orez sau de naut
Aceste tipuri de faina nu contin gluten si sunt foarte bune pentru gatit, aluaturi sau pentru ingrosarea sosurilor.
Orez brun, paste, taitei din orez
Acestea sunt lipsite de gluten, insa nu este recomandat sa le consumi des pentru ca sunt, totusi, o forma de zahar.
Nu rata nici: Ai colesterol marit? Iata ce alimente trebuie sa eviti si ce ar trebui sa consumi
Quinoa
Semintele de quinoa sunt o alternativa la orez sau cuscus. Nu contin gluten, insa sunt oameni care pot avea probleme digestive din cauza lor.
Sare roz de Himalaya
Este cea mai naturala forma de sare disponibila, cu un bogat continut mineral.
Cafea de calitate
Daca esti bautor de cafea, opteaza pentru cafeaua organica. Nu depasi doua cesti pe zi si nu adauga nimic in cafea.
Otet din cidru de mere
Este excelent de folosit in salate. Unii il recomanda diluat in apa calduta pentru a arde grasimile si a ajuta la digestie.
Turmeric
Acest condiment poate fi considerat medicament, avand in vedere ca are proprietati antiinflamatorii.
Sursa: Mindbodygreen.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2