6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie
Nu trebuie neaparat sa fii master chef ca sa gatesti precum unul. Sunt o multime de tehnici pe care, daca le stapanesti, vei aduce in propria bucatarie savoarea preparatelor din gastronomia lumii.
Iata 6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in propria bucatarie.
Julien
Julien presupune taierea legumelor, in fasii subtiri, de 2-4 cm lungime si 2-3 mm grosime. Nu trebuie neaparat sa stai cu rigla sa le masori, ci sa te apropii, cat de cat, de dimensiuni. Daca le faci mai groase, vor purta denumirea „jardiniere”.
Sifonad
Termenul „sifonad” se refera, in general, la ierburile aromate si la legumele cu frunze. Acestea trebuie sa fie rulate, apoi taiate subtire.
Citeste si: 7 obiecte esentiale in bucatarie ca sa fii sanatos
Blansare
Blansarea este o tehnica ce presupune introducerea in apa clocotita, pentru foarte scurta vreme, a legumelor sau a carnii. Dupa blansare acestea se scot imediat si se introduc in apa rece.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie