6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie
tehnici frantuzesti
Credit foto: Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Nu trebuie neaparat sa fii master chef ca sa gatesti precum unul. Sunt o multime de tehnici pe care, daca le stapanesti, vei aduce in propria bucatarie savoarea preparatelor din gastronomia lumii.

Iata 6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in propria bucatarie.

Julien

Julien presupune taierea legumelor, in fasii subtiri, de 2-4 cm lungime si 2-3 mm grosime. Nu trebuie neaparat sa stai cu rigla sa le masori, ci sa te apropii, cat de cat, de dimensiuni. Daca le faci mai groase, vor purta denumirea „jardiniere”.

Sifonad

Termenul „sifonad” se refera, in general, la ierburile aromate si la legumele cu frunze. Acestea trebuie sa fie rulate, apoi taiate subtire.

Citeste si: 7 obiecte esentiale in bucatarie ca sa fii sanatos

Blansare

Blansarea este o tehnica ce presupune introducerea in apa clocotita, pentru foarte scurta vreme, a legumelor sau a carnii. Dupa blansare acestea se scot imediat si se introduc in apa rece.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/02/2024