4. Ciocolata nu are nicio valoare nutritionala
Fapt: Ciocolata si cacaoa contin flavanoide, antioxidanti care se gasesc si in ceai sau vin rosu. Acesti compusi sunt asociati cu sprijinirea sanatatii inimii. Un baton de ciocolata neagra contine la fel de multi antioxidanti precum 2 ¾ cesti de ceai verde, 1 pahar de vin rosu sau 2/3 cesti de afine. In plus, ciocolata contine minerale si fibre.
5. Ciocolata trebuie sa contina cel putin 70% cacao pentru a fi sanatoasa
Fapt: In general procentul de cacao poate fi un indicator al continutului de flavanoide. De exemplu, produsul cu 70% cacao contine mai multe flavanoide decat cel cu 50% cacao. Totusi, un studiu care a durat 18 saptamani a aratat ca persoanele care au consumat cantitati mici de ciocolata cu 50% cacao au inregistrat o reducere semtificativa atat a tensiunii sistolice, cat si a a celei diastolice. Un studiu recent a aratat o imbunatatire pe termen scurt a circulatiei sangelui dupa un consum de ciocolata neagra cu 60% cacao.
6. Ciocolata cauzeaza acnee
Fapt: Studiile n-au descoperit ca ar exista o legatura intre consumul de ciocolata si acnee. Potrivit unei analize publicata in Journal of the American Medical Association (Minkin W, et al., 1970) „dieta nu joaca niciun rol in tratarea acneei… chiar si un consum mare de ciocolata nu a cauzat o exacerbare a acneei”. De fapt, studii preliminare au demonstrat impactul benefic pe care il are cacaoa asupra sanatatii pielii, mai exact in imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul epidermei, sanatatea pielii si hidratarea ei.
Concluzie: Fapt – ciocolata este bogata in grasimi si calorii. Insa consumata cu moderatie poate fi inclusa intr-un plan alimentar echilibrat.
Sursa: skinnykitchen.com
Image by AlexanderStein on Pixabay
Citeste continuarea: 1 2