4. Unu din patru produse contin nuca de cocos
In ultimii ani, nuca de cocos a devenit unul din principalele ingrediente ale alimentelor si bauturilor. Un sfert dintre inghetate, snaks-uri, ceaiuri, dulciuri, bauturi sunt facute cu nuca de cocos.
5. Coaja nucii de cocos poate fi folosita in industrie
O echipa de la Baylor University, Texas, a descoperit o modalitate de a procesa coaja nucilor de cocos (care de obicei se arunca) in industria constructiei de masini. De asemenea, se lucreaza la implementarea unui proces prin care coaja nucilor de cocos sa devina o alternativa la poliester si alte fibre sintetice.
6. Fermierii nu sunt milionari
Desi piata nucilor de cocos valoreaza miliarde de dolari, fermierii care cultiva nuci de cocos traiesc in saracie. Trei sferturi din profitul obtinut revin proprietarilor, firmelor de transport, vanzatorilor si procesatorilor.
Venitul anual al fermierilor abia daca atinge 400 de dolari.
Sursa: Mindbodygreen.com
Citeste continuarea: 1 2