Shop
Ultimele 100 de articole

6 cele mai GROAZNICE minciuni din industria alimentară

24 iunie 2012, , Vizualizări: 408
sfatulparintilor.ro - minciuni industrie alimentara

Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, industria alimentară nu ne este aliat. Treaba lor este să obţină cât mai mult profit posibil şi să ne facă să cumpărăm tot mai mult, indiferent care ar fi consecinţele asupra sănătăţii sau dietei noastre. Treaba noastră este, însă, să ne informăm şi să alegem ceea ce cumpărăm, fără a ne lăsa păcăliţi.

De multe ori, eticheta nu are nimic de-a face cu ceea ce conţin, cu adevărat, alimentele. Cracked.com a făcut o listă a celor mai groaznice minciuni propagate de industria alimentară.

 
Mierea şi condimentele – în mare parte false

Mierea contrafăcută nu mai conţine niciun pic de polen, ci doar îndulcitori artificiali şi, cu toate că Food and Drug Administration (FDA, responsabilă cu reglementarea alimentaţiei), spune că aceste produse nu pot fi numite „miere”, asta nu împiedică pe nimeni. Cele mai multe produse vândute sub numele de miere nu conţin nicio urmă de polen.

Sosul de soia nu este vândut în mod obişnuit nu este altceva decât un colorant alimentar, sare şi îndulcite cu sirop de porumb. La fel şi condimentul iute japonez wasabi, care este înlocuit cu hrean amestecat cu muştar.

Cel mai scump condiment, şofranul, este şi cel mai falsificat: cele mai multe dintre produsele „de top” conţin, în realitate, doar 10 la sută.

 

 

Carnea de pui – „umflată” cu tot felul de substanţe

Pentru ca puii să fie mai fragezi şi mai gustoşi se folosesc -după substanţele care îi fac să se dezvolte rapid şi să ia în greutate- diferite alte adaosuri, inclusiv resturi de carne de porc şi vită şi foarte multă sare, susţine Cracked. Producătorii spun că fac asta pentru ca puii să fie gustoşi şi fragezi, iar rezultatul înseamnă că aproape 30 la sută din greutatea unui pui este dată de aceste substanţe, cu care este „umflat”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu