6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti

alimente inteligenta - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - nutcracker-1281285_1920

 

4. Alimentele prajite

Aproape toate alimentele procesate contin chimicale, coloranti, aditivi, arome artificiale si conservanti care afecteaza comportamentul si functiile cognitive prin generarea hiperactivitatii, atat la adulti cat si la copii. Alimentele prajite sau procesate distrug nervii celulelor din creier. Oricum, unele uleiuri sunt mai periculoase decat altele: cel din floarea soarelui este considerat printre cele mai toxice.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

 

 

5. Produsele semipreparate

Ca si produsele procesate semipreparatele pot avea impact negativ asupra sistemului nervos central si in plus cresc riscul de a dezvolta boli degenerative ale creierului (precum Alzheimer).

 

 

6. Alimentele foarte sarate

Se stie faptul ca alimentele sarate afecteaza tensiunea arteriala si sunt periculoase pentru inima. Mai multe studii au sugerat ca produsele cu un nivel ridicat de sodiu pot avea impact negativ si asupra functiilor cognitive si a abilitatii de gandire. Cu alte cuvinte, iti afecteaza inteligenta.

Ca fapt divers, consumul de alimente sarate si nicotina au acelasi efect precum folosirea drogurilor dand dependeta si avand efecte de sevraj.

 

 

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/05/2018