6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti
alimente inteligenta - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - nutcracker-1281285_1920

Cand este vorba despre nutritie, merita mentionat ca sunt tot felul de alimente: unele, super-alimente, care sunt cele mai bune in special cand vrei sa pierzi in greutate, in vreme ce altele stimuleaza functiile cognitive si memoria. Pe de alta parte, unele produse sunt cunoscute ca avand efecte devastatoare asupra functionarii creierului si nutritionistii recomanda sa le consumati cu moderatie, pentru a limita efectul negativ. Iata top 6 alimente care iti omora incet, dar sigur inteligenta.

 

 

1. Dulciurile

Zaharul si dulciurile nu sunt doar inamicii taliei, ci si ai functionarii creierului. Consumul de zahar pe termen lung poate crea probleme neurologice si, totodata, interfereaza cu memoria. In acelasi timp, zaharul afecteaza abilitatea de invatare si tocmai de aceea este recomandata evitarea semipreparatelor, a zaharului, a siropului din porumb si a produselor bogate in fructoza.

 

 

2. Alcoolul

Alcoolul este cunoscut ca afecteaza ficatul insa cauzeaza si ceea ce se numeste „ceata creierului”. Asa cum sugereaza si numele afectiunea se refera la sentimentul de confuzie mintala se actioneaza ca si cum o ceata iti inconjoara creierului si astfel claritatea gandirii este afectata. Totodata, memoria este la randul sau influentata in mod negativ. Ti s-a intamplat sa uiti numele unor obiecte comune sau sa nu-ti poti aminti anumite evenimente sau sa nu mai stii daca s-au intamplat in realitate sau doar ai visat? Acest lucruri ar putea fi rezultatul unui consum ridicat de alcool ce dezechilibeaza functionarea creierului. Din fericire aceste simptome sunt reversibile, odata ce ai renuntat la alcool sau ai limitat consumul la 1-2 pahare pe saptamana.

 

 

 

3. Junk Food

Un studiu recent realizat de catre Universitatea Montreal a scos la iveala faptul ca junk food-ul poate modifica substantele chimice din creier si conduce la simptome asociate cu depresia si anxietatea. In afara faptului ca alimentele acestea sunt bogate in grasimi, ele pot da dependenta. Aceste alimente afecteaza productia de dopamina, un important compus chimic responsabil cu fericirea si cu starea de bine in general. Mai mult dopamina ajuta functiile cognitive, capacitatea de invatarea, atentia, motivarea si memoria. Tocmai de aceea este important sa eviti consumul de produse bogate in grasimi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/05/2018