Cei mai buni antioxidanti: fasole
O ceasca de fasole gatita are 12-16 grame de proteina. In plus, fasolea este saraca in grasimi si bogata in fibre solubile si insolubile care mentin sanatos tractul digestiv, scade tensiunea arteriala si poate reduce riscul de a dezvolta unele forme de cancer. Tot mai multi cercetatori sugereaza ca un consum de fasole, peste, carne de pui si alune, migdale ori nuci in locul carnii rosii poate scadea riscul de a te confrunta cu o multime de boli sau cu moartea prematura. Consuma un mix de culori pentru a furniza organismului diferiti antioxidanti.
Fasolea este considerata incompleta intrucat nu are aminoacizi esentiali, explica Schmitt. Combina fasolea cu cereale integrale care completeaza acesti aminoacizi. Combinatii reusite: linte si quinoa, fasole neagra si orez brun, hummus si paine integrala.
Cea mai buna alegere pentru cei care fac sport mult: oul
Un ou mare contine 6g de proteina (aproximativ 12% din valoarea zilnica recomandata). Oul este o alta proteina completa cu toti aminoacizii de care organismul are nevoie. In plus, ouale contin vitamina B12, care este implicata in procesarea grasimii, contractiei musculare si, in plus, ajuta si metabolismul. Cele mai multe dintre proteinele oului se gasesc in albus, insa nu arunca galbenusul, te sfatuieste Schmitt. In el se gasesc vitaminele A, B12 si D ca si calciu, acid folic si omega 3. In plus, ar trebui sa stii ca daca mananci un ou pe zi nivelul colesterolului nu va fi afectat in niciun fel.
Nu rata nici: 5 alimente bogate in proteine care inlocuiesc ouale
Imagine de ExplorerBob de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2