Shop
Ultimele 100 de articole

5 reguli sa mananci sanatos

30 iulie 2014, , Vizualizări:
alimente sanatate - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Scuza cel mai des intalnita la toti cei care constata ca nu se hranesc sanatos, este timpul.  Nu ai timp sa mananci de 5 ori pe zi, nu ai timp sa gatesti, nu ai timp sa faci piata si asemenea motive pot continua la nesfarsit. Dar, de fapt, ce inseamna sa mananci sanatos? Sa mananci la ore fixe? Sa mananci variat? Sa nu faci excese? Sa mananci de mai multe ori pe zi? Un mod de a te hrani sanatos, in mod cert, inseamna toate acestea la un loc. Organismul tau are necesitatile lui, prin urmare nu ar putea exista regimul perfect, pe care sa-l urmeze toata lumea.

 

Mananca la ore fixe!

Asta nu inseamna neaparat sa mananci la minut, cu ochii pe ceas. Stomacul tau este educat si iti indica destul de precis cand trebuie sa mananci. Ti se face foame? Ce insemna asta de fapt? Ca sucurile gastrice au fost trimise in stomac, unde continua procesul digestiv. Mai simplu, ai in soba focul care arde lemnele. Daca decizi ca nu ai timp sa pui lemne in soba, adica sa te hranesti, atunci stomacul tau va fi atacat de sucurile gastrice deja aflate in stomac. In timp, asta va duce la gastrita, apoi la ulcer. Mananca la ore fixe, dar cat anume?

 

Nu face excese!

Care crezi ca este efortul pentru un zidar sa care 100 de caramizi dintr-o data? Probabil imens. Daca, prin absurd, este fortat, in final cade lat langa stiva de caramizi. Asa si stomacul tau va fi suprasolicitat daca ii trimiti cantitati considerabile de mancare. Simtul satietatii functioneaza doar daca foamea este rezonabila. Daca ai o foame de lup, mananci repede, nu mesteci cum trebuie si atunci sigur vei depasi cantitatea optima de mancare de care ai nevoie. Nu te saturi imediat ce ai luat primele trei imbucaturi. Care este raspunsul stomacului tau la acest exces? Indigestia!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.