5 motive intelepte sa mananci oua
4. Oul reduce riscul de cancer
Antioxidantii din oua contribuie la reducerea riscului de a dezvolta diverse forme de cancer sau boli cardiovasculare. Oul gatit are acelasi numar de antioxidanti pe care ii are un mar.
Nu rata nici: 6 lucruri nestiute despre oua
5. Oul reduce tensiunea arteriala
Proteinele din ou actioneaza ca inhibitor al cresterii tensiunii arteriale si astfel contribuie la micsorarea ei, actionand dupa aceleasi principii ca medicamentele speciale pentru hipertensiune.
Ouale sunt foarte versatile si le poti consuma nu numai la micul dejun. Un ou fiert tare poate deveni gustarea dintre mese sau chiar masa de pranz, asezonat cu putin turmeric si mustar.
La cina, oul se poate integra perfect intr-o salata cu spanac sau cu ceapa si broccoli intr-o frittata de exceptie.
Totul este sa nu exagerezi cu consumul de oua si de fiecare data cand le mananci sa te asiguri ca ai consumat suficiente fructe, legume si cereale integrale.
Retete delicioase cu oua gasesti aici.
Sursa: Huffingtonpost.com
Imagine de Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2