Taratele de psyllium capata din ce in ce mai multa popularitate in randul persoanelor care doresc sa isi tina sub control santatea intestinelor si greutatea corporala.
Psyllium sunt taratele obtinute din semintele de platlagina. Taratele contin fibre spongioase care reduc apetitul, imbuntatesc digestia si curata sistemul intestinal. Combinat cu apa, taratele de psyllium formeaza un gel (fara gluten) care ajuta intestinele mai eficace decat un laxativ.
Cum functioneaza taratele de psyllium
Taratele de psyllium curata colonul si este un instrument natural in lupta impotriva kilogramelor in plus. Dupa ce este luat, el formeaza o masa in colon ce absoarbe si ajuta la eliminarea toxinelor asemenea unui exfoliant, curatand astfel intestinele. Daca sunt luate inainte de masa, taratele se vor dilata si vei avea senzatia de satietate mai repede, prevenindu-se astfel supra-alimentarea.
Iata care sunt beneficiile taratelor de psyllium
Ajuta la scaderea in greutate
Gratie proprietatilor lor de a se extinde, taratele de psyllium sunt de mare ajutor celor care doresc sa scape de kilogramele in plus. Luate cu 30 de minute inainte de masa, cu un pahar mare de apa, taratele isi maresc volumul, creand senzatia de satietate.
Consumand mai putina mancare decat de obicei, stomacul isi va reduce dimensiunile si vei avea numai de castigat, pe termen lung. Un alt beneficiu ar fi scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.
Citeste si alte 5 beneficii ale taratelor de psyllium
Sursa naturala de fibre
Dietele scazute in carbohidrati sau cele bogate in proteine elimina cerealele din alimentatie, ceea ce inseamna ca iti vei reduce cantitatea de fibre. Taratele de psyllium sunt o excelenta sursa de fibre, fiecare lingurita contine 4g.
ATENTIE! Introdu gradat psyllium in dieta ta, caci prea multe fibre duc la balonare, crampe stomacale si gaze.
Ajuta tranzitul intestinal
Functionarea tranzitului intestinal este esentiala in evitarea unor probleme precum constipatia (care conduce la aparitia hemoroizilor), dar si diareea sau alte boli cronice precum sindromul colonului iritabil.
Un tranzit intestinal necorespunzator duce si la tulburari de stare precum oboseala cronica, letargie etc.
Citeste continuarea: 1 2