Este destul de dificil sa alegi alimentele sanatoase pentru tine si pentru copilul tau. Atat parintii, cat si copiii sunt bombardati zilnic cu reclame care mai de care. Ceea ce nu trebuie un parinte sa uite atunci cand alege un aliment este lista ingredientelor de pe spatele produsului. Nu doar marca produsului este importanta sau data expirarii, ci si substantele introduse in procesul de fabricatie. Etichetele de pe fata produselor pot contine termeni precum “natural” sau “contine minerale si vitamine”, insa asta nu inseamna neaparat ca sunt sanatoase. Acestea pot contine de fapt substante cu potential toxic. Iar pentru a fi siguri ca nu cumperi ceva daunator sanatatii tale si a copilului tau, iata ce substante ar trebui sa ocolesti atunci cand le vezi pe etichete, potrivit recomandarile site-ului Wakeup-world.com.
1. Fructoza din sirop de porumb
Aceasta substanta nu este sanatoasa incat se metabolizeaza foarte repede in grasimi, mult mai repede decat orice alte zaharuri. Unele studii au relevat faptul ca fructoza din siropul de porumb poate contribui la declansarea diabetului, obezitatii si a sindromului metabolic. In plus, acest compus este obtinut din porumb modificat genetic. Pentru a evita consumul de sirop de porumb, este de preferat sa pui la loc in raft produsele care au pe eticheta aceasta substanta.
2. Aspartam
Aspartamul este de 180 de ori mai dulce decat zaharul. El are la baza trei substante fenilalanina (50%), acid aspartic (40%) si methanol (10%). Sunt persoane care nu tolereaza aceste substante din pricina lipsei unei enzime din ficat si, astfel, nu se poate metaboliza fenilalanina. In plus, acesti compusi pot duce la supraexcitarea sistemului nervos. Aspartamul poate fi gasit pe etichetele de la guma de mestecat, gelatina, iaurt, deserturi, in special pe produsele “fara zahar”.
3. Glutamat de monosodiu
Aceasta substanta a fost considerata vinovata de aparitia unor tulburari cerebrale, migrene, ADD, ADHD, precum si obezitate si alte probleme de sanatate. Substanta se regaseste in supe procesate, snacks-uri si chiar in unele formule de lapte pentru bebelusi sau alimente pentru copii.
Iata trei motive serioase sa ne invatam sa consumam mai multe fructe si legume proaspete si mai putine alimente procesate.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie