14 modalitati de a evita gripa - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

14 modalitati de a evita gripa

modalitati de a evita gripa

10. Evita castronasele cu sosuri

La petreceri unde mancarea e stil bufet si pe masa sunt castronase cu sosuri pentru inmuiat diversele gustari, evita acele sosuri. Din pacate, multi oameni inmoaie gustarea in sos si a doua oara, dupa ce au muscat o data din ea, asa ca in scurt timp acel castronas devine un adevarat recipient de culturi bacteriene.

11. Dezinfecteaza-ti poseta

Posetele noastre aduna bacterii si virusuri de peste tot pe unde le porti sau le asezi, asa ca te poti re-infecta de fiecare data cand iti atingi poseta. Pe timpul iernii renunta la posetele de panza in favoarea celor de piele sau inlocuitor, care sunt mai usor de dezinfectat cu un servetel umed.

12. Nu-ti mai baga degetele in gura

Rosul unghiilor si chiar si al pielitelor te poate imbolnavi. Microbii iti intra sub unghii si cand iti bagi degetele in gura nu faci decat sa iti introduci microbii respectivi in corp.

13. Incearca sa zambesti

Noile studii arata ca fericirea ajuta la intretinerea starii de sanatate. Dr. Carl Charnetski a descoperit ca sexul, gandirea pozitiva, joaca cu un animal si alte comportamente care te bucura imbunatatesc substantial activitatea sistemului imunitar.

14. Du cotul la gura

Cand stranuti sau tusesti nu mai du mana la gura, asa cum te-a invatat mama ta, ci pareaza improscarea microbilor cu indoitura cotului. “Miscarea Dracula” (cum e numita de unii pentru ca aminteste de felul in care contele Dracula isi ascundea partea de jos a chipului cu mantia) te ajuta sa nu mai raspandesti microbii tai si nici sa nu iei altii de pe maini, care sunt o sursa vesnica de germeni.

Imagine de allinonemovie de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/02/2022