6. E un bun antioxidant
Piperul (ca orice alt antioxidant) poate opri sau repara distrugerile cauzate in organism de radicalii liberi si astfel poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare si afectiuni ale ficatului.
7. Conform medicinei ayurvedice, piperul negru poate ajuta organismul sa se apere eficient de otita si cangrena, e de mare ajutor in cazuri de hernie, raguseala si pentru a trata intepaturile de insecte. In plus, se spune ca alina durerile reumatice.
8. Ajuta la tratarea astmului si a tusei convulsive.
9. Poate reduce durerile de dinti si ajuta la intretinerea sanatatii danturii.
10. Detoxifiant
Piperul te face sa transpiri si are si efect diuretic, ajutand astfel organismul sa elimine toxinele.
Asadar, adaugand un praf de piper negru (sau alb – mai putin iute si mai aromat) in orice mancare, nu numai ca ii dai un gust mai savuros, dar ai parte si de o doza dintr-un medicament natural cu nenumarate proprietati benefice.
ATENTIE! Persoanele care au suferit interventii chirurgicale abdominale nu trebuie sa foloseasca piperul, deoarece irita intestinele. Piperul nu e recomandat nici persoanelor care au ulcer. In orice caz, piperul trebuie folosit cu moderatie, nu in cantitati mari.
foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2