6. Smoothies „sănătoase” de fructe
Din aceste combinaţii lipsesc fructele adevărate şi, în plus, conţin o cantitate însemnată de zahăr. Dacă doreşti astfel de băuturi, prepară-le acasă pentru a avea un control asupra ingredientelor.
7. Băuturile alcoolice
După două pahare, creşte riscul atât al obezităţii cât şi a dezvoltării altor probleme de sănătate. Dacă te dai în vânt după alcool limitează-te la un singur pahar.
8. Limonada
Uită de produsele din comerţ şi prepară-ţi propria băutură din care vor lipsi conservanţii şi coloranţii artificiali. Optează pentru un adaos redus de zahăr sau înlocuieşte-l cu miere dacă îţi place limonada mai dulce.
9. Băuturile pentru sportivi
Pe cât de adevărat este faptul că electroliţii sunt buni în cazul depunerii unui efort fizic susţinut, tot atât de adevărat este şi faptul că nu-ţi doreşti să înghiţi cantităţile mari de zahăr şi conservaţi pe care aceste băuturi le conţin.
10. Băuturile energizante
Poate că, iniţial, vei simţi o creştere a energiei, însă efectul cauzat de zahăr şi cafeină, va fi unul de scurtă durată. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre efectele asupra siluetei tale.
Citeste continuarea: 1 2