Shop
Ultimele 100 de articole

10 analize pe care trebuie sa le faca regulat orice femeie. Chiar daca este sanatoasa!

10 noiembrie 2017, , Vizualizări:
analize medicale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - medic-563423_1920

Sanatatea este cel mai de pret dar pe care il avem. Si cum intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci, va prezentam o lista de analize pe care orice femeie trebuie sa le faca regulat, chiar daca este sanatoasa.

 

 

1. Testul de depistare a cancerului la san

O depistare precoce a cancerului la san creste simtitor sansele de vindecare. Daca se intervine chirurgical la timp, celulele cancerigene sunt usor de tratat. In plus, se impiedica invadarea ganglionilor limfatici si a altor organe precum plamanii sau creierul. Intre 20 si 30 de ani, daca in familie nu exista antecedente, testul de depistare a cancerului la san trebuie facut cu o regularitate de o data la trei ani. Mamografiile sunt foarte precise. Ele pot depista o formatiune suspecta la san chiar si cu 3 ani inainte de a o putea simti prin palpare. Intre 40 si 50 de ani (grupa cu cel mai mare risc), acest test trebuie repetat in fiecare an. Intre 50 si 74 de ani, scanarea se poate face o data la doi ani.

 

 

2. Testul de depistare a cancerului de col uterin (cervical)

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului (organul cavitar, sub forma de para in care creste fatul). Cervixul face legatura intre uter si vagin. Infectia cu virusul papiloma este cauza majora a declansarii cancerului. Cea mai eficienta metoda de tratament incepe cu depistarea precoce a bolii. Testul Papanicolau poate descoperi celule precanceroase pe suprafata colului, celule ce pot fi indepartate inainte de a se transforma in cancer.

 

 

3. Testul de depistare a osteoporozei

Osteoporoza este o boala a oaselor care afecteaza structura acestora facandu-le mai fragile. Aceasta boala se accelereaza dupa menopauza. Primul simptom al bolii este fractura osului care se poate produce si dupa o cazatura minora, chiar si la o rasucire a trunchiului. Osteoporoza ameninta jumatate din populatia de peste 50 de ani. Boala poate fi preintampinata prin testare. Se masoara astfel densitatea osoasa, depistandu-se o fractura inca inainte sa se produca. De asemenea, aceasta analiza poate previziona riscul unor viitoare fracturi de os. Testul este recomandat tuturor femeilor peste 65 de ani si chiar mai devreme daca exista factori de risc. Cereti sfatul medicului pentru a va spune ce aveti de facut.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.