Ziua de Vineri 13 – noroc sau ghinion? Tu te temi de Vineri 13? Care este semnificatia zilei de Vineri 13 ! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ziua de Vineri 13 – noroc sau ghinion? Tu te temi de Vineri 13? Care este semnificatia zilei de Vineri 13 !

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ziua de Vineri 13 – noroc sau ghinion? Tu te temi de Vineri 13? Care este semnificatia zilei de Vineri 13 !
ziua de vineri 13 - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - friday-the-13th-1042203_1920

Este ceva de temut in celebra zi de Vineri 13? De ani si ani, oamenii si-au spus unii altora ca atunci cand ziua de Vineri pica pe data de 13 a unei luni, acea zi este nenorocoasa. Filme de groaza au fost numite dupa aceasta zi si statisticile ne arata ca exista un numar crescut de accidente pe data de Vineri 13 ale lunii. Dar de unde au tot aparut aceste informatii? Sunt ele sustinute de realitate sau oamenii se autosugestioneaza pentru ca “asa au auzit” fara sa puna la indoiala si sa se documenteze despre adevar?

Dar care este de fapt adevarul despre ziua de Vineri 13?

Inainte de vremurile patriarhale, ziua de Vineri 13 era considerata ziua Zeitelor. Era considerata o zi dedicata anume pentru venerarea Divinului Feminin ce traieste in fiecare dintre noi si pentru onorarea ciclurilor de creatie, moarte si renastere.

Vineri 13 era considerata o zi foarte puternica pentru manifestare, pentru onorarea creativitatii si sarbatorirea frumusetii, intelepciunii si hranirii sufletului.

Vineri este o zi guvernata de Venus si cu totii stim ca Venus este simbolul energiei feminine. Energia ei ni se alatura la finalul saptamanii pentru a onora zilele ce s-au dus si sa ne reaminteasca ce important este ca in urmatoarele doua zile ale saptamanii, Sambata si Duminica, sa ne odihnim, relaxam si distram.

In ritmul vietii sociale, toata lumea abia asteapta sa vina ziua de Vineri – ziua lui Venus – si in mod natural ne mai destresam si relaxam in energia ei confortabila.

Citeste si: Vineri 13. De ce este considerata ziua de vineri 13 cu ghinion. Superstitii din intreaga lume

Vineri este ziua perfecta sa imbratisam energia lui Venus si sa ne focusam pe a fi creativi, pe frumusete si senzualitate.

Energia lui Venus deasemenea ne incurajeaza sa ne cuplam la propria noastra energie feminina ca sa ne stimulam creativitatea si sa aducem arta, muzica si vindecarea in lumea noastra.

Numarul 13 contine si el, deasemenea, o energie feminina extrem de fructuoasa si este considerat a fi numarul nasterii, mortii, creatiei, fertilitatii si sangelui.

Acest lucru se datoreaza faptului ca avem 13 cicluri ale Lunii in fiecare an si pentru ca o femeie are, in medie, 13 cicluri menstruale anual.

Daca ciclurile menstruale ale femeii sunt in sincronizare cu ciclurile Lunii, ea isi va incepe ciclul la Luna Noua si va ovula la Luna Plina.

In medie, 13 pica la mijlocul ciclului Lunar si reprezinta acel punct de mijloc dintre moarte si o noua nastere, adica punctul de mijloc dintre Luna Noua cand o femeie incepe sa aiba menstra (simbolistic moarte, moartea ovulului nefecundat care se elimina in loc sa duca la o noua viata) si Luna Plina cand o femeie ovuleaza (o noua viata, o noua sansa).

Inainte de vremurile patriarhale, cand o femeie era la menstruatie era considerat ca are in ea puteri divine si magice. Era cautata de toata lumea pentru intelepciunea ei si abilitatea de a oferi mesaje intuitive si psihice din lumea de dincolo sau de la zeitati.

Cand femeia era la ovulatie, ea era considerata a fi in culmea puterilor ei si era sarbatorita pentru abilitatea de a primi, mentine si crea o noua viata.

Doar atunci cand societatea a devenit mai degraba patriarhala, femeile au inceput sa fie facute sa se rusineze ca au menstruatie si sa isi ignore potentialul uluitor de a crea si mentine spatiul pentru o noua viata!

Nu rata nici: De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea. Superstitii pentru sporul si norocul casei

Aceasta atitudine a ajutat sa se contribuie la ideea ca ziua de Vineri 13 este o zi nenorocoasa.

Si calendarul Lunii este facut din 13 luni, ceea ce sustine si mai mult numarul 13 ca avand in el puteri feminine speciale.

Luna insasi reprezinta energia feminina si ne ajuta sa ne intelegem si sa traim cu emotiile si sensibilitatile noastre.

In harta astologica, Luna nu doar ca guverneaza emotiile dar si potentialul nostru si felul in care alegem sa ne exprimam prin viata. De fapt, pentru multa lume ajuta enorm sa isi inteleaga semnul zodiacal in care a fost Luna la momentul nasterii pentru ca primesc mai multa constientizare decat despre semnul zodiacal al Soarelui la nastere.

Reunirea zilei de Vineri cu numarul 13 duce la o foarte puternica zi pentru energia feminina si pentru creativitate!

Este si o zi foarte puternica pentru moarte si renastere pentru ca reprezinta acel punct de mijloc al ciclului dintre ceva nou care apare si ceva nou care se elimina pentru ca nu mai este necesar.

Ziua de Vineri 13 a fost deseori privita cu mult interes de femei si de comunitatea pagana. Multe ritualuri si incantatii au fost facute in jurul acestei zile pentru a se beneficia la maxim de aceasta puternica si frumoasa energie.

Aceste ritualuri dublate de necunoasterea exacta a semnificatiei sunt cele care au contribuit la instalarea unei frici in jurul zilei de Vineri 13, pentru ca era o zi importanta pentru multi care venerau ciclurile naturii (iar despre acest lucru oamenii spuneau ca este vrajitorie).

Fiecare dintre noi are in sine energia feminina, deci ziua de Vineri 13 nu este doar pentru femei.

Este o zi pentru fiecare dintre noi de a ne onora abilitatile de a crea si a primi energie de la lumea ce ne inconjoara.

In concluzie, Vineri 13 nu este o zi ghinionista. Vineri 13 este ziua onorarii zeitei din noi si este o zi frumoasa pentru a crea si sarbatori viata. Este o zi minunata in care sa intri in contact profund cu emotiile si sensibilitatea ta, oferind multumiri si recunostinta Zeitei feminine ce traieste in tine si in noi toti.

Foto Pixabay.com

Data articol: 12/05/2022