Shop
Ultimele 100 de articole

De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea. Superstitii pentru sporul si norocul casei

01 septembrie 2021, , Vizualizări:
De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea

Poporul roman a avut dintotdeauna tolba plina cu superstitii. Unele s-au pierdut in negura vremurilor, altele s-au perpetuat pana in zilele noastre. Multe dintre acestea fac referire la sporul casei, iar una dintre cele mai cunoscute superstitii referitoare la acest aspect este cea legata de aruncarea gunoiului dupa asfinit. Afla, din randurile urmatoare, de ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea.

In mediul rural, multe dintre superstitii sunt respectate cu sfintenie pana in ziua de azi. Ceea ce  nu inseamna ca ele au disparut cu desavarsire la oras, doar ca noile generatii, mult mai bine ancorate in prezent si mult mai ocupate, sunt mai putin deschise la ceea ce vine din trecut.

Azi, cele mai multe dintre superstitiile care mai sunt respectate sunt legate cu precadere de sarbatorile religioase. Credintele care nu au legatura cu cele sfinte par sa aiba mai putina trecere in fata noilor generatii. Biserica, cu siguranta, nu le recunoaste pe acestea din urma. Insa, atunci cand vine vorba despre protejarea locuintei, a familiei, despre noroc sau sporul casei, cei mai multi oameni sunt tentati sa faca tot ce le sta in putere pentru binele lor si al celor dragi.

De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea

Una dintre superstitiile pe care multi oameni le respecta cu sfintenie este cea privitoare la aruncarea gunoiului dupa asfintitul soarelui.

La romani, s-a impamantenit credinta ca, daca duci gunoiul seara, arunci sporul la bani si alungi norocul. De asemenea, se mai zice ca vei primi vizita unui strain. Iata, asadar, de ce nu e bine sa arunci gunoiul noaptea.

Citeste si: Feng shui: De ce este bine sa arunci lucrurile vechi

Superstitii pentru sporul casei

Pe langa credinta referitoare la aruncarea gunoiului seara, mai exista o serie intreaga de superstitii legate de sporul si de binele casei.

Despre matura, spre exemplu, se spune ca este bine sa fie schimbata des pentru ca energiile negative sa nu se adune in locuinta ta. Daca te muti, nu lua cu tine matura din vechea locuinta pentru ca vei atrage ghinionul.

Si tot apropo de matura, daca primesti vizite de la persoane care nu-ti sunt pe plac sau cu care nu mai vrei sa ai de-a face, dupa plecarea lor este bine sa maturi casa pentru a alunga energiile pe care le-au lasat in urma.

De apusul soarelui este legata si o alta superstitie potrivit careia nu este bine sa intinzi rufe dupa acest moment al zilei pentru ca vei alunga norocul.

Te mai poate interesa: Cat timp ii ia GUNOIULUI sa se descompuna

Image by Anastasia Gepp from Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.