Vrei sa te dezvolti spiritual? Iata 7 carti pe care ar trebui sa le citesti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa te dezvolti spiritual? Iata 7 carti pe care ar trebui sa le citesti

sa te dezvolti spiritual

Jocuri finite si infinite de James P. Carse

„Schimbarea continua nu inseamna o discontinuitate a ta ca persoana; mai degraba schimbarea este in sine o continuitate a ta ca persoana. Este pentru ca eu nu vad ceea ce tu vezi ca pot vedea eu” ~ James P. Carse.

Volumul este o explorare succinta a conditiei umane vazuta prin teoria jocului. Carse introduce doua tipologii contrastante de jucatori: Jucatorul Finit si Jucatorul Infinit. El explica cum „limitele sunt un fenomen al opunerii (finit). Un orizont este un fenomen al viziunii (infinit)”.

Jucatorul Finit joaca cu limite in vreme ce Jucatorul Infinit joaca fara limite. Jucatorul Finit joaca serios, in vreme ce Jucatorul Infinit joaca distrandu-se. Jucatorul Finit joaca pentru putere, in schimb Jucatorul Infinit joaca cu putere.

Jucatorul Finit consuma timp in vreme ce Jucatorul Infinit genereaza timp. Jucatorul Finit doreste viata eterna in vreme ce Jucatorul Infinit doreste renastere eterna. Pentru Jucatorul Finit regulile jocului raman la fel, in vreme ce Jucatorul Infinit are nevoie ca regulile sa se schimbe pentru a putea juca in continuare. Pentru Jucatorul Finit, in mod inevitabil, jocul se termina in vreme ce pentru Jucatorul Infinit jocul continua mereu. Singurul joc infinit este jocul vietii.

Nu rata nici: Esti o persoana sanatoasa din punct de vedere spiritual? Iata 20 de indicii ca sa afli raspunsul

O calatorie de la creier catre suflet de Giulio Tononi

„Gandurile intunecate ca si apa intunecata pot avea doar doua intrebuintari: sa ascunda ce se afla inauntru sau sa faca adancimea sa para mai mare” ~ Giulio Tononi.

Cartea isi duce cititorul intr-o calatorie prin natura constiintei. Combina stiinta, arta si imaginatia cu ratia de aur, cu sirul Fibonacci si cu cosmologia fractara. Cititorul poate percepe lumea la fel precum maestrii Galileo, Alan Turing, Darwin si Francis Crick. De la neurostiinta la pseudostiinta, de la introspectia adanca pana la meditatie, Tenoni elucideaza modul in care constiinta devine o intelegere profunda a noastra ca fiinte spirituale finite intr-un univers infinit.

Aflam modul in care constienta este o informatie integrata si cum puterea integrarii necesita responsabilitate si candoare. Ne invata cum creierul stabileste perceptiile si cum este acesta o forta creatoare, care poate crea chiar si noi calitati.

Un nou pamant: Trezirea constiintei umane de Eckhart Tolle

“Cand forta creativa a universului devine constiinta in sine se manifesta ca bucurie. Nu este voie sa astepti ceva <semnificativ> sa apara in viata ta astfel incat sa te bucuri in cele din urma te bucuri de ceea ce faci. Exista ceva mai multa semnificatie in bucurie decat ai vreodata nevoie. Una din cele mai mari deziluzii este sa <amani sa incepi sa traiesti> si vine dintr-o stare de lipsa de constiinta. Expansiunea si schimbarile pozitive apar in viata ta daca te poti bucura de ceea ce faci deja in loc sa astepti anumite schimbari pentru a incepe sa te bucuri de ceea ce faci” ~ Eckhart Tolle.

Autorul isi invata cititorii cum sa fie fericiti fara sa astepte posesiuni materiale. Potrivit lui Tolle, singurul scop al cartii este sa „produca o schimbare a constiintei”. Si, mai presus de orice, volumul ne arata cat de important este pentru fiintele umane sa creeze si sa cultive intelegerea de aici si acum.

Sursa: fractalenlightenment.com

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/03/2022