Shop
Ultimele 100 de articole

Top 10 cele mai spectaculoase fenomene ale naturii – VIDEO

22 octombrie 2020, , Vizualizări:
fenomene ale naturii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - new-zealand-795677_1920

Fenomene naturale # 6: Maelstrom sau vârtejul de apă (vezi video)

Maelstrom sau vârtejul din apă are o lungă istorie în romanele de ficţiune fiind principalul pericol pentru marinari. În viaţa reală nu se cunoaşte nici un caz în care un vârtej să fi înghiţit vreo navă. Însă vârtejurile sunt impresionante. Vârtejul Corryvreckan, de pe coasta de vest a Scoţiei, este unul dintre cele mai cunoscute fenomene de acest fel din lume fiind vizitat de mii de turişti anual.

Fenomene ale naturii # 7: Lacurile de lavă (vezi video)

Lava, roca topită, este vizibilă în timpul erupţiilor vulcanice violente. Însă, există locuri pe pământ unde procesul este, relativ, liniştit. Aceste lacuri de lavă sunt foarte valoroase din punct de vedere ştiinţific pentru că se poate colecta lavă fără ca aceasta să fie contaminată de violenţa vulcanului. Cu toate că lacurile de lavă sunt mai liniştite asta nu înseamnă că sunt lipsite de pericol.

Fenomene naturale # 8: Furtunile de nisip (vezi video)

Furtunile de nisip sunt pe cât de spectaculoase pe atât de devastatoare. Furtunile de nisip dau multe bătăi de cap călătorilor din deşert care se pot rătăci sau pot fi îngropaţi în nisip. Unele furtuni de nisip sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu. În fiecare an 40 de milioane de tone de praf este dus din Sahara în bazinul Amazonian.

Fenomene ale naturii # 9: Eclipsele solare (vezi video)

În timpul eclipsei luna coperă soarele. Când discul Lunii acoperă în întregime pe cel al Soarelui lumina acestuia este blocată complet. În timpul eclipsei totale, plasma din jurul soarelui devine vizibilă. Eclipsele au fost mereu fascinante, încă din  cele mai îndepărtate timpuri.

Fenomene naturale # 10: Aurora boreală (vezi video)

Este una dintre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii. Aurora boreală apare în emisfera nordică atunci când particule încărcate electric din magnetosferă se ciocnesc de atomi din straturile superioare ale atmosfere.

Image by brittasaxer from Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.