Top 10 cele mai spectaculoase fenomene ale naturii - VIDEO - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 10 cele mai spectaculoase fenomene ale naturii – VIDEO

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Top 10 cele mai spectaculoase fenomene ale naturii – VIDEO
fenomene ale naturii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - new-zealand-795677_1920

Fenomene ale naturii. Câteodată lumea modernă ne poate da sentimentul că nu există o legătură între noi şi diverse fenomene ale naturii. Cu toate acestea, nu de puţine ori sunt surprinşi de unele fenomene ale naturii care ne aduc aminte de puterea imensă de creaţie şi, în acelaşi timp, de distrugere a naturii. Iată câteva dintre cele mai spectaculoase fenemene ale naturii pe care pământul le poate furniza:

Fenomene ale naturii # 1: Migraţia fluturilor Monarh (vezi video)

Fluturii Monarh oferă unele dintre cele mai frumoase privelişti din lumea animalelor. Individual au un colorit portocaliu şi negru, însă când migrează în masă, aetul se umple de culoare. Insectele străbat, în zbor, o distanţă lungă şi acoperă o bună parte din America de Nord. Migraţia este impresionantă şi datorită fragilităţii insectelor.  Nu toţi fluturii Monarh reuşesc să ajungă la destinaţie, doar una din cinci gene­raţii rezistând acestui proces de migrare către zonele cu tempera­turi calde.

Fenomene naturale # 2: Gheizerele (vezi video)

Gheizerele sunt o demonstraţie spectaculoasă a puterii naturii. Gheizerele sunt izvoare naturale care degajă în mod intermitent o coloană de aburi şi apă fierbinte pe care o aruncă cu putere în aer datorită aburului care se acumulează în camerele subterane. Deşi se întâlnesc în multe părţi ale lumii în Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming, SUA se găseşte unul cel mai înalt gheizer de pe pământ, Steamboat care aruncă apa până la 90 de metri în aer. Ca orice fenomen natural, gheizerele sunt imprevizibile şi pot fi foarte periculoase în cazul în care o persoană se apropie prea mult.

Fenomene ale naturii # 3: Noctiluca Scintillans (vezi video)

Chiar dacă un mănunchi de alge nu pare cine ştie ce, lucrurile sunt diferite când vorbim despre Noctiluca scintillans care este una dintre minunile mărilor. Când sunt deranjate aceste organisme încep să lumineze în culoare albastră. Ceea ce poate crea o experienţă ciudată înotătorilor.

Fenomene naturale # 4: Vârtejurile de foc (vezi video)

Tornadele sunt evenimente înfricoşătoare iar dacă adăugăm şi focul vor deveni şi spectaculoase. Vârtejurile de foc apar atunci când are loc combinaţia potrivită a condiţiilor climatice. Sunt deosebit de periculoase se învârt şi în afara zonei de incendiu, unde cauzează devastări şi moarte pe o rază ce nici nu este lovită de căldură sau flăcări.

Te mai poate interesa si: Ce ti se intampla in timp ce dormi. Fenomene ULUITOARE in corpul uman

Fenomene ale naturii # 5: Stâlpi de lumină (vezi video)

Fenomenul are loc atunci când vreme este foarte rece, iar cristalele de gheaţă sunt suspendate în atmosferă.

Stâlpii de lumină sunt vizibili atunci când lumina reflectă cristalele de gheaţă, fie de la soare, fie de la lună sau pot fi create artificial de om. Noi nu vedem cristalele de gheaţă ci doar lumina reflectată de acestea care ne lasă senzaţia de stâlpii de lumină.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 13/10/2021