Shop
Ultimele 100 de articole

Sufletul si viata de dupa moarte, dovedite stiintific

13 august 2021, , Vizualizări:
Sufletul si viata de dupa moarte - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - sunrise-3829624_1920

Oamenii incearca sa inteleaga cum poate fi inteles sufletul din punct de vedere stiintific. Cum functioneaza? Unde este localizat? Cum interactioneaza cu constiinta? Acum exista modele teoretice prin care este explicata nu doar existenta sufletului, ci si viata dupa moarte.

Sufletul este un cuantum de informatii

Potrivit Dr. Stuart Hameroff, profesor la Universitatea Arizona, experintele traite in moarte clinica au loc atunci cand cuantumul de informatii, din sistemul nervos, paraseste corpul si se disipeaza in Univers. Contrar teoriei materialiste a constiintei, Dr. Hameroff ofera o explicatie alternativa a constiintei care multumeste atat mintea rationala cand si intuitia personala.

Potrivit Dr. Stuart Hameroff cat si fizicianului britanic, Sir Roger Penrose, constiinta rezida in microtubulii celulelor creierului, care sunt principalele locuri de procesare a cuantumului de informatii. Ei sustin ca prin moarte aceasta informatie este eliberata din corp, iar constiinta umana merge impreuna cu ea.

Ei considera ca experienta constienta este rezultatul existentei informatiei in acesti microtubuli.

Constiinta sau cel putin proto-constiinta este teoretizata de ei ca fiind a proprietate fundamentala a universului, prezenta chiar si la primul moment al crearii Universului in timpul Big Bang-ului. „Experienta proto-constiinta este o proprietate de baza a realitatii fizice accesibila unui proces asociat cu activitatea creierului”.

Este posibil ca sufleul uman sa fie construit chiar din Univers ceea ce inseamna ca exista inca de la inceputul timpului. Creierul uman este doar receptorul si amplificatorul pentru proto-constiinta care este intriseca notiunii spatiu-timp. Asadar, exista cu adevarat o parte a constiintei tale care este nonmateriala si care va trai pentru totdeauna chiar si dupa moartea corpului fizic?

Citeste si: Video 8 Sfatulparintilor.ro: Micul suflet si conversatia sa extraordinara cu Dumnezeu. Va ajuta si sufletul tau!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.