Shop
Ultimele 100 de articole

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil – Superstitii, traditii si obiceiuri

07 noiembrie 2019, , Vizualizări:
Sfintii Arh. Mihail si Gavriil - credit foto Parohiavaleacrangului.ro

In fiecare an, la 8 noiembrie, romanii praznuiesc Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Cei doi arhangheli purtatori de sabie ca simbol al biruintei sunt, potrivit credintei ortodoxe, conducatorii cetelor de ingeri ci calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai.

Citeste aici calauzirea zilnica de la Arhanghelul Mihail pentru zodia ta!

Sfantul Arhanghel Mihail, Aparatorul Credintei, este cel mai invocat in slujbele bisericesti pentru a pazi de razboi, precum si a obtine biruinta in cazul unei lupte. Semnificatia numelui Mihail este “Acela care este ca Dumnezeu”.

Cand sa-l chemi pe Arhanghelul Mihail. Rugaciune puternica

Sfantul Arhanghel Gavriil (Gabriel) i-a vestit Fecioarei Maria zamislirea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. In ebraica, Gavriil inseamna “Omul lui Dumnezeu”.

Citeste aici Calauzirea zilnica pentru zodii a Arhanghelului Mihail.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil – Traditii si superstitii

In folclorul romanesc, se spune ca Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte. Ei sunt asistenti la Judecata de apoi, ard pacatele lumesti si purifica constiintele oamenilor. Arhanghelul Mihail pazeste la capataiul omului muribund si-i apara sufletul sa nu i-l fure Satana.

Citeste aici Acatistul Arhanghelului Mihail.

Ciobanii si proprietarii oilor fac turta mare din malai, numita “turta arietilor” (berbecilor), pentru a spori fecunditatea mioarelor. Aceasta turta se arunca in ziua praznicului in mijlocul oilor si se da drumul totodata berbecilor intre oi. Daca turta va pica cu fata in sus, la primavara vor fata toate oile. Daca va pica cu fata in jos, semn rau de oi sterpe fara rod.

In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii.

Citeste aici Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriiil.

In ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil se imparte pentru sufletul mortilor, se aprind lumanari atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti fara lumanare sau in imprejurari napasnice.

Te mai poate interesa: Ce trebuie sa stii despre arhangheli si cum sa te conectezi cu ei

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax