Shop
Ultimele 100 de articole

Sentinte SOCANTE. 5 copii condamnati la moarte in Statele Unite

08 august 2017, , Vizualizări: ...
pedeapsa cu moartea - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - electric-chair-72283

Desi Curtea Suprema a SUA a sustinut ca este o cruzime sa condamni la moarte o persoana care nu a implinit 18 ani, Statele Unite au o istorie bogata legata de executia juvenila.

 

Iata cateva dintre cazuri.

 

 

  1. Virginia Christian

Pe 16 august 1912, Virginia Christian a fost trimis pe scaunul electric pentru uciderea patronului sau, Ida Belote. Christian, o tanara servitoare de 16 ani, a fost prima si ultima femeie executata in statul Virginia.

Desi, tanara si-a recunoscut vina, ea nu a avut parte de un proces corect. Chiar daca legile din Virginia interziceau inchiderea si executarea persoanelor sub 17 ani, persoanele de culoare nu intrau sub incidenta lor. Christian n-a avut dreptul nici macar sa se apere si a fost condamnata la scaunul electric la o zi dupa ce a implinit 17 ani.

 

 

  1. Thomas Graunger

In Colonia Plymouth, in 1642, s-a intamplat unul dintre cele mai bizare cazuri de abuz sexual: Thomas Graunger, un american de 16 ani, a fost declarat vinovat de acte de zoofilie, dupa ce a abuzat de o iapa, o vaca, doua capre, 5 oi, doua vitici si un curcan. Baiatul si-a recunoscut faptele si a fost executat prin spanzurare la 8 septembrie 1642. Potrivit legilor de atunci, animalele abuzate au fost omorate in fata lui si aruncate intr-o groapa comuna.

 

 

  1. Dalton Prejean

In 2 iulie 1977, Donald Cleveland din Louisiana, i-a luat la ocazie pe Dalton Prejean (17 ani) si pe fratele sau Joseph, care faceau autostopul. In masina, Crelveland a incercat sa il seduca pe Joseph, iar Dalton l-a impuscat de doua ori in cap. In timpul procesului, Dalton a castigat simpatia publicului, care credea ca baiatul nu are parte de un proces corect. Asa au iesit la suprafata si alte fapte extrem de violente comise de tanar, printre care si o alta crima. Pentru ca atunci avea doar 14 ani, a fost condamnat la 30 de luni la scoala de corectie. Pentru cea de-a doua crima, insa, Dalton a fost condamnat si executat pe scaunul electric in 1990.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu