Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatiile celor 40 de mucenici

08 martie 2021, , Vizualizări:
Semnificatiile celor 40 de mucenici - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - Sfinţii-40-de-mucenici-din-Sevastia

Semnificatiile celor 40 de mucenici vin din anul 320 dHr din Sevastia (Turcia). In credinta ortodoxa se spune ca cei 40 de ostasi au fost ucisi in timpul imparatului Licinius pentru ca nu vrut sa se inchine idolilor. Ei sunt pomeniti in fiecare an pe 9 martie.

Cine au fost cei 40 de mucenici si care sunt semnificatiile celor 40 de mucenici

Semnificatiile celor 40 de mucenici sunt incarcate de dramatism. Biblia spune ca cei 40 de mucenici au pierit in chinuri groaznice dupa ce au jurat credinta lui Dumnezeu. Ei au fost inchisi timp de 8 zile, batuti, dezbracati si aruncati intr-un iaz inghetat lânga Sebaste intr-o noapte friguroasa.

Langa iaz a fost facut un foc mare pentru ca ei sa cedeze in fata frigului si sa renunte la credinta. Se spune ca unul a cedat și s-a aruncat in baile calde.

Citeste si: Reteta Mucenici. Cum sa faci mucenici moldovenesti si mucenici fierti

Semnificatiile celor 40 de mucenici spun ca cel care a cedat a intrat in șoc și a murit. Unul dintre paznici a fost pus sa vegheze asupra martirilor și a vazut in acest moment o stralucire supranaturala care ii umbrea. El s-a proclamat imediat creștin, și-a aruncat hainele și s-a alaturat celor 39 ramași. De aceea, numarul celor patruzeci a ramas complet.

A doua zi, cei 40 de martiri inca erau in viata. Li s-au zdrobit picioarele si au fost lasati sa agonizeze pana la moarte, Au fost apoi arsi si ramasitele lor au fost aruncate de iaz. Cu toate acestea, creștinii au adunat ramașitele, iar moaștele au fost distribuite in multe orașe.

Semnificatia celor 40 de mucenici – obiceiuri crestine

Traditia noastra spune ca in ziua celor 40 de mucenici, femeile pregatesc colaci in forma de 8, iar barbati trebuie sa bea 44 de pahare.

Se crede ca in acea zi se deschid mormintele si portile Raiului.

Nu rata nici: Sfintii 40 de Mucenici. Rugaciune puternica de rostit pe 9 martie. Traditii si obiceiuri

Foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.