Saptamana Altfel la AITA – O saptamana de terapie pentru toti copiii cu autism, indiferent de orasul din care provin
In sprijinul parintilor, Asociatia AITA a pregatit un program special pentru parintii si copiii din tara, si ii invita pentru o saptamana la AITA, unde copilul va fi evaluat, va beneficia de un plan de interventie personalizat, va lucra impreuna cu echipa lui si uneori alaturi de parinte, intre 3 si 6 ore pe zi astfel incat la plecare parintele sa stie ce este un plan de interventie, ce trebuie sa contina, cum se poate lucra si ce are de facut mai departe.
O intrebare pe care o auzim extrem de des este urmatoarea: Cum stiu ca fac fix ce are nevoie copilul meu cu autism?
Aici trebuie explicat un pic. Programul de recuperare al unui copil cu autism, desfasurat intensiv si de timpuriu, trebuie sa fie personalizat si special creat astfel incat sa abordeze cat mai multe aspecte ale vietii copilului. Din pacate, diagnosticul de autism adesea vine insotit si de alte tulburari cum ar fi tulburarile senzoriale, de invatare, alte tulburari de limbaj sau de atentie, ori ADHD, etc. si afecteaza copilul in toate aspectele importante ale vietii lui. Pentru o recuperare cat mai eficienta, menita sa imbunateasca viata copilului si a familiei sale, in programul de interventie este recomandat sa fie cuprinse diverse abordari terapeutice: terapie comportamentala ABA si in general terapiile de orientare comportamentala, logopedie, VB (stimularea verbala bazata pe operantii verbali), socializare, terapie senzoriala, terapie ocupationala, PECS, etc.
In acest amalgam de informatii, parintele care nu are alaturi un specialist bine pregatit nu stie ce sa aleaga pentru copilul sau, si, chiar si atunci cand alege un program de terapie ramane cu anumite intrebari la care are nevoie de clarificari. Ce terapie este mai buna pentru copilul meu? Cate ore pe zi sau pe saptamana? Ce garantii am ca daca fac totul copilul se va vindeca? Cum oare se stabilesc obiectivele? Ce trebuie sa lucrez acasa eu ca parinte?
Programul ‘Saptamana altfel la AITA’ este un kit practic despre terapie si a fost special creat pentru copiii si parintii din tara, care au nevoie sa stie cum arata un program complet si complex de terapie care are in mijlocul sau copilul si nevoile lui. In cadrul acestui program, copiii vor lucra cu o echipa de specialisti, iar parintilor li se va raspunde la intrebarile cele mai importante pentru ei legate de terapie: ce este PECS-ul si cum se lucreaza, ce este integrarea senzoriala, cand poate incepe logopedia, ce este generalizarea, cate ore pe zi sunt suficiente si eficiente, etc. a afirmat Daniela Gavankar, psiholog si presedinte AITA.
Parintii de asemenea vor participa la o sedinta de coordonare, la o sedinta de consiliere, la evaluari si chiar si la implementarea planului de terapie, putand astfel continua acasa ce au inceput aici, si putand astfel evalua mai clar programul actual al copilului, progresele si resursele, dar si limitele copilului.
Ne dorim ca fiecare parinte care vine aici cu copilul sa stie ca planul de interventie il poate ajuta pe copil in mai multe feluri. Ne intereseaza ca cei mici sa aiba abilitati cognitive, sa citeasca sau sa scrie, sa recunoasca culorile si cifrele, dar, in acelasi timp, ne dorim sa invete sa mearga frumos pe strada tinand adultul de mana, si sa manance la masa cu tacamuri, sa accepte sa fie spalat pe cap sau tuns, sa stea in scaunul de masina, sa se poarte adecvat intr-un magazin, a mai declarat Daniela Gavankar.
SAPTAMANA ALTFEL LA AITA le ofera acces la toate lucrurile acestea si pot vedea concret cum sunt ele aplicate in lucrul direct cu cel mic. Parintii sunt asteptati de luni pana vineri, intre 3 – 6 ore pe zi.
Pentru a beneficia de acest program trebuie sa se programeze la tel: 0753055852 sau email: asociatia.aita@yahoo.com.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ