Shop
Ultimele 100 de articole

Red Dead Redemption 2: un joc educativ, conform unui studiu

28 iulie 2021, , Vizualizări:
Red Dead Redemption 2

Jocurile video îi fac pe oameni experți în anumite domenii? Nu neapărat, dar potrivit unui nou studiu, cei care joacă Red Dead Redemption 2 devin mai buni cunoscători ai vieții sălbatice decât ceilalți oameni.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Penwith College și Universitatea din Exeter, iar unul dintre obiectivele sale a fost analizarea impactului educațional al jocurilor video concepute în scopuri de divertisment.

Pentru aceasta, Red Dead Redemption 2 a fost luat ca variantă de test; în acest joc, există o mare varietate de animale sălbatice împrăștiate pe hartă. Astfel, cercetătorii au intervievat 583 de participanți, dintre care doar 444 au mai jucat RDR2 înainte.

Întrebările sondajului au fost legate de animalele văzute în joc. În general, cei care l-au jucat au avut un număr mai mare de răspunsuri corecte decât cei care nu au încercat jocul.

Pe de altă parte, animalele care aveau o utilitate mai mare în joc au fost identificate cu o precizie mai mare. În schimb, altele care apar mai rar în Red Dead 2 au fost mai greu de recunoscut de către cei consultați, indiferent dacă au jucat sau nu jocul.

Și mai important este faptul că majoritatea celor care au jucat RDR2 au asigurat că răspunsurile corecte au legătură cu ceea ce au văzut în joc. Drept urmare, cercetătorii cred că gamerii învață mai multe din jucarea și imersiunea în Red Dead Redemption 2, mai degrabă decât din enciclopedia din joc, care oferă informații despre aceste animale.

„Am constatat că jocurile video captivante, în care ecosistemele sălbatice sunt simulate, sunt eficiente în învățarea gamerilor să identifice speciile din lumea reală”, concluzionează studiul. Și se adaugă faptul că, în general, jocurile video, fie ca produse educaționale sau de divertisment, pot fi un instrument de învățare foarte valid.

De altfel, Red Dead Redemption 2 a fost proclamat cel mai bun joc al anului trecut, învingându-le pe Hades, DOOM Eternal, Fall Guys și Death Stranding. În plus, a fost și câștigătorul la categoria titlului cu cel mai bun argument, înaintea unor lucrări grozave precum Mafia: Definitive Edition și Horizon Zero Dawn: Complete Edition. Red Dead Redemption 2 este un joc video de acțiune-aventură de tipul open-world cu o tematică Western dezvoltat și publicat de Rockstar Games. Inițial a fost lansat exclusiv pentru PlayStation 4 și Xbox One pe 26 octombrie 2018, iar ulterior și pentru Microsoft Windows pe 5 noiembrie 2019. Jocul este al treilea titlu din seria Red Dead și un prequel pentru cel din 2010 Red Dead Redemption. Acțiunea se desfășoară într-o versiune fictivă a Vestului, Vestului mijlociu și Sudului Statelor Unite, spre sfârșitul frontierei americane, în anul 1899, cu 12 ani înainte de evenimentele din Red Dead Redemption, și urmărește povestea lui Arthur Morgan, un membru al bandei de nelegiuiți Van der Linde, care, în încercarea de a supraviețui în vederea sfârșitului Vestului Sălbatic, intră în conflict cu forțe guvernamentale, bande rivale și numeroși alți inamici. Parte din banda Van der Linde este și John Marston, protagonistul din Red Dead Redemption, jocul urmărind, pe lângă povestea lui Arthur, și maturizarea lui John în persoana serioasă și responsabilă care este în jocul respectiv. Pe lângă John, alți membri ai bandei se întorc în Red Dead Redemption, inclusiv Dutch van der Linde, liderul carismatic al bandei, astfel încât poveștile celor două jocuri sunt foarte conectate.

Jocul este jucat atât dintr-o perspectivă third person, cât și first person, și prezintă un open-world masiv și interactiv, pe care jucătorul îl poate explora fără restricții. Gameplay-ul constă în principal în lupte cu arme de foc, jafuri, vânat, călărit, interacțiuni cu personaje non-jucător (NPC-uri) și menținerea unui nivel de onoare ridicat al personajului-jucător prin diferite fapte bune. Jocul folosește un sistem de „wanted” adaptat din seria Grand Theft Auto și prezent și în Red Dead Redemption, redenumit sistem de „recompense”, care are rolul de a indica în ce măsură autoritățile și vânătorii de recompense reacționează la crimele comise de jucător. Un mod multiplayer online al jocului, numit Red Dead Online, a fost lansat în beta în noiembrie 2018, urmând să aibă o lansare oficială pe 15 mai 2019; acesta este foarte asemănător cu Grand Theft Auto Online, modul online al lui Grand Theft Auto V.

Foarte anticipat și comercializat înainte de lansare, Red Dead Redemption 2 a spart numeroase recorduri și a avut a doua cea mai mare lansare în istoria oricărei forme de divertisment, generând vânzări de 725 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare și expediind peste 24 de milioane de copii. A avut parte de recenzii foarte favorabile și „apreciere universală” din partea criticilor, care i-au lăudat povestea, personajele, open-world-ul și nivelul ridicat de detalii. I s-au acordat numeroase scoruri perfecte și premii, inclusiv „Critics’ Choice Award” la Golden Joystick Awards 2018, precum și numeroase onoruri, precum „Cea mai bună Narativă” și „Cea mai bună Coloană Sonoră / Muzică” la The Game Awards 2018.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.