Prima impresie conteaza! Cum sa cuceresti pe toata lumea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Prima impresie conteaza! Cum sa cuceresti pe toata lumea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Prima impresie conteaza! Cum sa cuceresti pe toata lumea

Prima impresie conteaza mai mult decat ai banui. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Princeton, iti trebuie doar o zecime dintr-o secunda pentru a-ti forma o prima impresie despre cineva.

Iata ce ai de facut pentru a cuceri pe toata lumea din prima clipa.

Nu pierde vremea

Prima impresie se creeaza cat ai clipi, deci actioneaza imediat, nu astepta! Caci orice miscare gresita poate conduce la o prima impresie nefavorabila si poti munci multa vreme ca sa te „reabilitezi” in ochii acelei persoane.

Strange mana cu incredere

Daca nu faci asta, exerseaza cu un prieten sau cu cineva din familie pana cand iti reuseste. Potrivit unui studiu publicat in Journal of Cognitive Neuroscience, o strangere de mana puternica, ferma, dar prietenoasa creeaza o buna impresie atat in circumstante sociale, cat si la intalnirile de afaceri.

Asteapta si apoi vorbeste

Potrivit specialistilor, ai la dispozitie o zecime de secunda pentru a castiga increderea cuiva. Dar cum sa reusesti asta, intr-un timp atat de scurt? Asteapta sa vorbeasca respectiva persoana prima. Daca incerci sa fii dominator, il poti pune in defensiva. Cheia este ca cealalta persoana sa se simta inteleasa.

Te mai poate interesa: Prima impresie: 6 moduri sa te faci placut in public

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/03/2021