Shop
Ultimele 100 de articole

Povestea tragică a unei tinere care și-a pierdut vederea din cauza lentilelor de contact. Ce greșeală uriașă a făcut

09 aprilie 2019, , Vizualizări:

Irenie Ekkeshis, o tânără de 36 de ani din Marea Britanie, susține că și-a pierdut vederea din cauza lentilelelor de contact și îi sfătuiește pe oameni să nu repete și ei greșelile pe care le-a făcut ea.

Aceasta a povestit pentru BBC News că totul a început de la simplă mâncărime pe care o simțea în ochiul drept și a sperat că aceasta va dispărea. Însă, nu s-a întâmplat așa, iar cauza era legată de faptul că își punea lentilele cu mâinile ude.

Într-o sâmbătă dimineață în ianuarie 2011, Irenie Ekkeshis s-a trezit cu ochiul drept lăcrimând. A încercat să-l calmeze punându-și picături. „Am crezut că am făcut o mică infecție și că va dispărea până luni, dar până seara nu mai reușeam să merg nici până în bucătărie pentru că lumina mi se părea foarte puternică. Era foarte dureros”, povestește tânăra.

O simplă mâncărime la ochi poate avea efecte devastatoare

Aceasta s-a dus imediat la spitalul de ochi Moorfield’s Eye, unde medicii i-au raclat corneea, o procedură prin care iau celule de pe suprafața globului ocular. „A fost la fel de oribil precum sună. Vezi ace îndreptate spre ochii tăi.  A fost foarte dureros, deși au folosit picături de ochi de amorțire”, își mai amintește aceasta. În doar câteva zile, medicii i-au spus pus diagnosticul de keratită Acanthamoeba, o infecția gravă și destul de rară cauzată de micro-organismele din apa de la robinet, în apa de mare sau în cea din piscine.

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.