Cafeaua perfecta. Putina lume nu bea cafea si, totusi, putina lume cunoaste secretul prepararii cafelei perfecte. Pentru a bea cea mai buna cafea trebuie sa pui fix doua lingurite de cafea (10 grame) la fiecare 180 ml de apa. Apa trebuie sa fie aproape de temperatura de fierbere (90-96 grade Celsius), astfel incat sa extragi cat mai multa savoare din cafea.
ATENTIE! NU tine cafeaua la frigider. Desi multe mituri urbane sustin ca spatiul ideal de depozitare a cafelei este frigiderul, acest lucru NU este adevarat. In frigider se va face condens de fiecare data cand deschizi usa, iar astfel cafeaua se va umezi. Pentru a pastra prospetimea cafelei aceasta trebuie tinuta intr-un recipient opac, la temperatura camerei.
Cafeaua perfecta – Regula #1. Cafea proaspata
Cafeaua perfecta este cea din boabe proaspat macinate. N-ar fi rau sa iti dotezi bucataria cu o rasnita de cafea. Te vei bucura de banii dati in fiecare zi. In plus, boabele de cafea trebuie depozitate intr-un recipient ermetic, de sticla sau din ceramica, pentru a nu „capta” din proprietatile materialului din care este construit recipientul.
Cafeaua perfecta – Regula #2. Apa
Incearca sa nu mai folosesti apa de la robinet cand faci cafeaua si vei simti diferenta la gust. Apa plata imbuteliata este o varianta mult mai buna pentru cafea.
Cafeaua perfecta – Regula #3. Focul
Nu fierbe cafeaua la foc mare. Apa prea fierbinte accentueaza amaraciunea cafelei. Cel mai bine este sa fierbi cafeaua la foc mic, astfel incat aceasta sa-si lase intreaga aroma in apa.
Cafeaua perfecta – Regula #4. Ibricul
Ibricul in care faci cafeaua foloseste-l doar pentru cafea. Nu face in el ceaiuri, nu fierbe in el lapte sau alte lichide.
Sursa: eatingwell.com