Shop
Ultimele 100 de articole

Iisus sub văl, misterul macabru din Napoli

10 martie 2019, , Vizualizări:

Una dintre cele mai stranii și misterioase statui care îl reprezintă pe Hristos, numită Iisus sub văl, se află în Italia, în orașul Napoli. A fost realizată la comanda prințului Raimondo di Sangro și nu este singurul mister macabru care a rămas moștenire de la acest nobil excentric.

Cu un nume predestinat pentru macabru (”sangre” înseamnă sânge în limba spaniolă), prințul Raimondo di Sangro este bănuit că a comis crime atroce pentru experimentele lui alchimice. Dar cine îl mai poate trage azi la răspunde? Au rămas pentru posteritate doar rezultatele acțiunilor sale nesăbuite. Statuia Iisus sub văl, precum și două corpuri pietrificate din care se văd scheletul și venele constituie cel mai mare mister din orașul Napoli. Au existat câteva încercări pentru a descoperi cum a reușit di Sangro să pietrifice cele trei corpuri cu tehnicile secolului al XVIII-lea, dar nimeni nu a pătruns misterul.

Un savant nebun, profanator de morminte sau un geniu?

Di Sangro sau prințul de San Severo provenea dintr-o familie ai cărei bărbați bogați se îndeletniceau cu tot felul de practici oculte. Prințul însuși era fascinat de alchimie și tot ce își dorea era să descopere un leac împotriva morții și a descompunerii.

Umblau zvonuri în timpul vieții sale că folosește corpurile tinerilor proaspăt decedați pentru a face diverse experimente. Dar statuile găsite în capela sa, în anii 1990, au dezvăluit un adevăr macabru. San Severo nu se mai mulțumea doar cu trupurile inerte furate din morminte, se pare că a sacrificat viețile unor slujitori fără apărare pentru a-și satisface curiozitățile morbide.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu