Copiii cu autism cresc, iar nevoile lor se schimba si cresc odata cu ei. Autismul afecteaza limbajul si comunicarea, socializarea si comportamentul general astfel incat copilul ajunge sa necesite un ajutor special la integrarea in gradinita si scoala.
La IACB suntem alaturi de toti copiii si cand sunt mici, dar si mai tarziu. Pentru ca acest lucru sa fie posibil ne dorim sa raspundem la anumite intrebari care sunt prezente in repetate randuri in mintea parintilor, dar si a tuturor celor care sunt preocupati de nevoile copiilor cu autism: Cand este momentul sa ii integram in scoala? La ce sa ne asteptam? Ce trebuie sa avem in vedere si care sunt pasii corecti pe care trebuie sa ii facem pentru a le asigura o integrare usoara?
Toate aceste intrebari isi vor gasi raspunsul la IACB cu ajutor unor specialisti de renume in domeniu.
Ana Dragu psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental in supervizare, terapeut ABA, presedinte Asociatia Autism Europa Bistrita, coordonator Centrul de Resurse si Referinta in Autism „Micul Print” Bistrita, ne vorbeste cu mandrie despre faptul ca in Bistrita-Nasaud, zeci de copii cu tulburari de spectru autist, indiferent de gradul de afectare, frecventeaza invatamantul de masa. In ultimii 2 ani, 250 de cadre didactice din judet au fost formate de specialistiii Centrului in tehnici de integrare a copiilor cu cerinte educative speciale in general si autism in special in invatamantul de masa.
Datorita eforturilor ei lucrurile s-au schimbat in Bistrita si sunt asa cum ar trebui sa fie in toata tara.
Geanina Bucuroiu – analist comportamental BCaBA, peste 15 de ani experienta in lucrul cu copii cu TSA, atat in centru specializat cat si in mediul rezidential, ne va oferi informatii pretioase despre abilitatile pe care un copil cu autism ar trebui sa le aiba pentru a face fata cerintelor scolii, dar si despre necesitatea unei evaluari corecte inainte de a face acest pas important. La fel de important este sa ne amintim ca nu numai integrarea in scoala conteaza. Copiii de ieri devin adolescentii de azi, iar nevoile lor sunt diferite si delicate. Astfel de subiecte ii preocupa constant pe parintii copiilor cu autism, de aceea am invitat la IACB lectori cu experienta semnificativa pentru a raspunde intrebarilor si a aduce perspective noi de viitor.
De asemenea, Andreea Petronela Veres, psiholog, terapeut, coordonator in cadrul centrului “Ingerasi din Bacau” va pune accent pe “Terapia copiilor mari” si recuperarea diferentiata in functie de potentialul, resursele si limitele fiecarui copil, de frecventa si debutul orelor de terapie.
IACB – International Autism Conference Bucharest este cel mai mare eveniment din Romania dedicat persoanleor cu autism, familiilor lor si profesionistilor din domeniu. Se desfasoara anual si aduce impreuna toate abordarile actuale, disponibile la ora actuala in Romania pentru persoanele cu autism.
Va asteptam cu drag sa va inscrieti aici.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025