Exerciţiile fizice regulate par să protejeze mai bine creierul de pericolul micşorării, un proces de altfel natural, asociat îmbătrânirii, care are ca efect apariţia unor probleme de memorie şi de raţionament, conform unui nou studiu publicat. Contrar aparenţelor, activităţile care stimulează din punct de vedere mental şi social, despre care se credea că menţin creierul în cea mai bună formă posibilă, nu au niciun fel de efect major împotriva procesului de micşorare a creierului, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Neurology. Citeşte şi Cele mai distractive exerciţii fizice, în aer liber: De la hula-hoop, la mersul prin nisip.
Cu alte cuvinte, dacă dorim maximizarea capacităţilor noastre de a juca şah, este mai bine să ne alegem un adversar care stă în cealaltă parte a oraşului şi să mergem pe jos sau să alergăm până la el, scrie RTV.NET.
La acest studiu de dimensiuni ample, bazat pe imagistică cerebrală, au participat 600 de voluntari din Scoţia, cu vârste între 70 şi 73 de ani. Studiul a identificat corelaţii puternice şi directe între creşterea intensităţii activităţii fizice şi scăderea procentului de micşorare a creierului.
Citeşte articolul întreg pe RTV.NET.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?