Examene in plus la Evaluarea Nationala! Vezi la ce materii se dau examenele si de cand intra in vigoare schimbarea
Nici nu s-au incheiat bine examenele Evaluare Nationala 2018, ca Ministerul Educatiei anunta noi modificari in desfasurarea probelor.
Reprezentantii Ministerul Educatiei au transmis, la solicitarea HotNews.ro, ca, incepand cu generatia de elevi care a terminat clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018 Evaluarea Nationala va fi sustinuta in acord cu prevederile din Legea Educatiei. Astfel, incepand din 2021,la finalul clasei a VIII-a, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei Nationale, se va realiza o evaluare nationala obligatorie a tuturor absolventilor. Rezultatele se vor exprima printr-un punctaj, similar testelor internationale.
Evaluarea va avea urmatoarele probe:
a) o proba scrisa la limba si literatura romana;
b) o proba scrisa la limba materna;
c) o proba scrisa transdisciplinara la matematica si stiinte;
d) o proba scrisa la o limba de circulatie internationala;
e) o proba practica de utilizare a calculatorului, sustinuta in timpul anului;
f) o proba orala transdisciplinara de evaluare a competentelor civice si sociale, sustinuta in timpul anului.
Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, a declarat in urma cu o saptamana ca Ministerul Educatiei vrea sa introduca teze unice la clasele a VII-a si a VIII-a, care sa inlocuiasca media de gimnaziu si sa conteze 20% in media de admitere la liceu.
“A ramas in discutie, la nivelul Ministerului, sa stabileasca disciplinele la care elevii vor da tezele unice. Noi am propus ca ori tezele unice, ori Evaluarea Nationala sa fie data in functie de profilul si ruta educationala dorita de elev”, a declarat pentru HotNews.ro, pe 18 iunie 2018, presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti.
Citeste mai multe pe HOTNEWS.RO.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ