Vineri 27 iulie 2018 – cea mai lunga ECLIPSA TOTALA DE LUNA PLINA SANGERIE. Sunt PERICOLE pentru corpul uman? Ce spun medicina alopata si ayurvedica
Eclipsa de luna 2018. Vineri, 27 iulie 2018, are loc un fenomen astronomic unic in secolul XXI. Este vorba despre cea mai lunga eclipsa totala de Luna plina sangerie. Fenomenul va dura numai putin de 103 minute si va putea fi vazuta si din Romania.
La 21:24 incepe eclipsa partiala, Luna incepe sa devina rosie.
La 22:30, incepe eclipsa totala, Luna este complet rosie!
La 23:21, are loc maximum din eclipsa totala de Luna, Luna este cea mai aproape de centrul umbrei Pamantului.
La 00:13, se incheie eclipsa totala de Luna.
La 01:19, se incheie eclipsa partiala de Luna.
De ce este cea mai lunga eclipsa a secolului si de ce Luna plina devine rosie este explicat din punct de vedere astronomic iata aici.
Eclipsa de luna 2018. Mesajul unei asemenea eclipse este: Ce trebuie sa se intample se va intampla.
Asteapta-te la neasteptat. Eclipsele sunt celebre pentru ca aduc schimbari si transformari majore in vietile oamenilor. Afla mai multe despre cum te afecteaza eclipsa totala de luna plina sangerie din punct de vedere astrologic aici.
Eclipsa de Luna 2018 – Ce spune NASA
Vineri, 27 iulie 2018, luna va deveni sangerie, apoi va fi umbrita de pamant, intregul fenomen durand aproape doua ore.
Eclipsele de Luna apar in momentul in care Luna intra in umbra Pamantului, iar lumina Lunii pline este diminuata.
Potrivit specialistilor NASA, nu exista dovezi care sa sustina faptul ca eclipsa de Luna are efecte asupra sanatatii umane. Totusi, admit faptul ca pot fi efecte profunde de ordin psihologic, care influenteaza starea de bine.
Eclipsa de Luna 2018 – Ce spune medicina moderna
Medicina moderna sustine opinia specialistilor NASA. Studiile efectuate nu au descoperit dovezi potrivit carora eclipsele de Luna sau de Soare dauneaza sanatatii. Cu toate acestea, s-a descoperit ca eclipsa de Soare, de exemplu, afecteaza undele electromagnetice din spatiu care influenteaza polii Pamantului.
Exploziile solare pot modifica starea de spirit a oamenilor, in special a copiilor. De asemenea, eclipsa de soare poate inrautati simptomele unor afectiuni precum anxietatea, depresia si tulburarile bipolare.
Eclipsa de Luna 2018 – Ce spune medicina ayurvedica
Medicina ayurvedica are o cu totul alta pozitie cu privire la eclipsa de Luna. Se spune ca oamenii n-ar trebui sa iasa afara in timpul eclipsei de Luna, pentru ca expunerea la lumina Lunii poate conduce la probleme de sanatate.
Potrivit Ayurveda, in timpul eclipselor de Luna se activeaza trecutul, karma. De asemenea, specialistii in medicina ayurvedica recomanda sa nu faci nimic neobisnuit in preajma eclipsei totale de Luna, sa nu faci schimbari in rutina zilnica si, mai ales, sa nu iti schimbi job-ul.
Eclipsa de Luna 2018 – Date tehnice
Eclipsa de Luna din 27 iulie 2018 este a doua eclipsa totala din acest an si a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc intre 2017 si 2019. In total, fenomenul dureaza 374 de minute, iar faza de totalitate 103 minute.
Fenomenul va putea fi vazut din Europa, Africa, Rusia, Asia, Australia. Nu va putea fi vazut din America de N si S, Japonia si o parte din Rusia.
Pentru Romania, inaltimea Lunii in momentul de maxim nu va depasi 24 de grade deasupra orizontului.
Urmatoarea eclipsa vizibila din tara noastra se va produce pe 21 ianuarie 2019.
Eclipsa de Luna 2018 – Observarea eclipsei
Pentru a observa aceasta eclipsa nu aveti nevoie de instrument astronomic, folosirea unui instrument astronomic nefiind necesara. Trebuie sa priviti Luna din cand in cand pentru a vedea fazele importante ale fenomenului.
In cazul in care aveti un instrument astronomic indreptati-l spre Luna. Veti vedea mai indeaproape suprafata lunara, cu toate ca din cauza lipsei umbrelor, craterele nu se vor vedea in relief. Daca priviti Luna printr-un binoclu veti putea distinge mai usor nuantele din timpul totalitatii.
Cei ce doresc sa faca fotografii pot atasa aparatul foto pe un trepied. Asta pentru ca in timpul totalitatii, trebuie folositi timpi de expunere de 0,5-2 secunde, in functie de gradul de intunecare a discului lunar.
Fenomenul va putea fi observat din toata tara, doar in cazul in care cerul este senin.
Sub Luna se va afla planeta Marte, vizibila ca un astru punctiform foarte stralucitor. In timpul eclipsei pot fi observate alte trei planete: Venus (pana in ora 22), Jupiter (pana la miezul noptii) si Saturn (toata noaptea).
Observatorul astronomic va fi deschis pe 27 iulie, intre orele 21-03.
Mai multe informatii puteti afla pe pagina oficiala a Observatorului Astronomic.
Surse: mysticalraven.com, Astro-Urseanu.ro
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII în săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie 2024
Luna nouă în Săgetător: 1 decembrie 2024. Ce schimbări ne așteaptă?