Amintiri verificate din vietile trecute
Amintirile acestor copii sunt prea detaliate pentru a fi considerate coincidente. Intr-un articol, Dr. Stevenson a analizat trei cazuri specifice si a inregistrat ceea ce au povestit copiii respectivi despre vietile lor anterioare. In urma investigatiilor s-a dovedit ca in proportie de 82-92% din tot ce au spus ei s-a dovedit a fi adevarat.
Printre particularitatile dezvaluite de copii se numara nume, ocupatie si personalitatile fostilor frati si parinti si chiar aspectul caselor lor trecute.
Stevenson i-a ascultat pe copii vorbind despre un oras in care n-au calcat niciodata, descriind cu exactitate locul, casa, vecinii si membrii fostei sale familii.
„De fiecare data am gasit familia care si-a pierdut un membru care se regaseste in spusele copiilor”, a scris Stevenson.
Fobii din traume trecute
Dr. Stevenson a fost interesat de comportamentul acestor copii. El a descoperit ca multe dintre fricile acestor micuti erau conectate cu modul in care si-au pierdut viata anterior.
El a raportat ca 36% dintre 387 de cazuri au dat dovada de aceste frici.
„Au aparut la o varsta frageda a copiilor. Uneori, inainte sa vorbeasca despre ce au experimentat intr-o viata anterioara”, a explicat Dr. Jim Ticker psihiatru.
Spre exemplu, o fata din Sri Lanka a fost imbaiata cu ajutorul a trei adulti intrucat opunea rezistenta. Dupa sase luni de la aceasta intamplare micuta a inceput sa aiba o fobie pentru autobuze.
„Mai tarziu a descris viata unei fetite dintr-o alta regiune care s-a inecat incercand sa evite sa fie lovita de un autobuz, a cazut intr-o groapa cu apa si si-a pierdut viata”, a dezvaluit Tucker.
Noi credinte
Sunt prea multe dovezi pentru a fi considerate intamplari norocoase. Reincarnarea nu poate fi negata si nici sufletul.
Insa chiar si fara aceste dovezi stiintifice o persoana poate crede in ceva fara sa existe si motive pentru asta.
Stiinta este o masurare pragmatica a lumii, insa sufletul este ceva ce depaseste granitele concretului.
Sursa: thespiritscience.net
Image by Gerd Altmann from Pixabay
Citeste continuarea: 1 2